На тайна среща Борисов и Доган се разбрали да няма обвинения за НСО

Елица Мартинова 24 януари 2013 в 10:50 4964 3

Атанас Атанасов. Снимка: БГНЕС
Атанас Атанасов. Снимка: БГНЕС

„Вчера е имало среща между Бойко Борисов, Тодор Коджейков и Ахмед Доган, на която е договорено Доган да не предявява публични претенции срещу охраната от НСО“, обяви в кулоарите на парламента общинският съветник на ДСБ и бивш шеф на НСС ген. Атанас Атанасов.

Той обясни, че на пресконференцията в четвъртък началникът на НСО Тодор Коджейков ще раздаде само публични порицания на преките охранители на Доган и на един техен началник.

„Съобщавам тази информация, защото това е изключително тежък скандал. Това означава, че в България няма процедури, с които се проверява деянието, няма процедури, които определят виновните. Събират се някакви хора на тайно място и решават как да се свали общественото напрежение, кой е виновен и кой е невинен“, заяви Атанасов.

По думите му атаката срещу Доган е „тежък провал“ за охранителите, защото нападението е щяло да има фатален край, ако Октай Енимехмедов е имал огнестрелно оръжие.

"Вместо да бъде направен сериозен анализ на причините, довели до ниския професионализъм на НСО, вместо да се вземе кадрово решение за ръководството на тази служба, някъде задкулисно се събират Бойко Борисов, Ахмед Доган и телохранителят на Борисов - Коджейков, и решават да замажат случая", коментира още Атанасов.

По думите му тайната среща на Борисов, Доган и Коджейков е характерна практика на силовите групировки, които уреждат проблемите си чрез посредници.

Атанас Атанасов бе категоричен, че след случая в събота целият състав на НСО трябва да подаде оставка.

"Имаме тежък провал. Тези лични охрани на Ахмед Доган - по същия начин са организирани охраните на всички други, които  са обект на охрана на НСО. Това означава, че премиерът, президентът и всички, които се охраняват, утре може да са обект на покушение.  Това говори за начина, по който са обучени личните охрани и за тяхната реакция", заяви ген. Атанасов.

Пресконференцията на Тодор Коджейков започва в 11 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!