Взеха футбола на "ТВ плюс"

15 януари 2013 в 23:08 4173 3

Досега
Досега "ТВ плюс" имаше право на първия и третия избор за мачовете от "А" група

Нов удар в медийната война понесе "Булсатком".

Телевизията на кабелния оператор "ТВ плюс" вече няма да излъчва мачовете от българското първенство.

"Футбол Про Медиа" прекрати договора с "ТВ плюс", пише в официално съобщения на фирмата, която държи правата за "А" група.

 Според "Футбол Про Медия" телевизията е платила само 1/3 от дължимата сума.

Според източници от "ТВ плюс", цитирани от "Дневник", телевизията няма задължения към "Футбол Про Медия" и договорът не е прекратен. Очаква се телевизията да излезе с официално съобщение по случая.

"ТВ плюс" имаше право на първия и третия избор на мачовете от родното първенство. Вторият избор държеше БНТ.

"Футбол Про Медия" е собственост на босовете на "Лудогорец" Кирил Домусчиев, на "Левски" Тодор Батков и на ЦСКА Иво Иванов и Димитър Борисов.

В последно време фирмата бе подложена на атака от ТВ7 и еблематичното й лице Николай Бареков за разпределението на правата за мачовете.

ТВ7 също е страна във войната срещу "Булсатком". Веднага след като БТВ спря сигнала си за абонатите на кабелния оператор, ТВ7 публикува идентично писмо, с което заплаши, че и тя спира сигнала.

На пресконференция ден след случката от Асоциацията на потребителите на интернет и телекомуникационни услуги обясниха, че между БТВ и ТВ7 има картел с цел прехвърляне на абонати към "Виваком". И "Виваком", и ТВ7 са собственост на Корпоративна търговска банка (КТБ) на Цветан Василев. Според участниците на пресконференцията КТБ държи и рекламата в БТВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!