Булсатком взе лиценз за четвърти GSM оператор

11 януари 2013 в 19:28 5559 10

Лицензът е за 10 години и е на стойност 19 млн. лв. Снимка: sxc.hu
Лицензът е за 10 години и е на стойност 19 млн. лв. Снимка: sxc.hu

Комисията за регулиране на съобщенията даде лиценз за GSM оператор на Булсатком.

Лицензът е за 10 години и е на стойност 19 млн. лв. , които вече са платени, съобщава БНР.

По думите на собственика на Булсатком Максим Заяков, компанията няма да се стреми към голям пазарен дял, а ще предлага пакетни услуги.

Предложенията за пакетни услуги на Булсатком, които ще включват и мобилни услуги, ще стартират преди края на 2013 г.

Дадената честота е технологично неутрална. Мрежата ще бъде изградена с най-модерната технология от четвърто поколение LTE в съчетание с доказалата се GSM и така ще отговори най-добре на нарастващите критерии за качество и достъпни цени на мобилен интернет и гласова услуга от страна на потребителите, пише в официално съобщение на Булсатком.  

С това компаниите-доставчици на мобилна телефония на българския пазар стават четири - Виваком, Мобилтел, Глобул и Булсатком.

КРС зове за диалог между bTV Media Group и Булсатком

Междувременно Комисията за регулиране на съобщенията обяви в петък, че на свое заседание е разгледала писмата, получени от bTV Media Group и Булсатком, касаещи възникналия между двете дружества спор.

Спорът между тях има търговски характер и следва да се реши в условията на доброволност и взаимно разбирателство. КРС, като регулаторен орган в областта на осъществяването на електронни съобщения, няма правомощия да се намесва в договорните отношения между предприятията, обявиха от комисията.

Предвид задълбочаването на трудностите и предизвиканото обществено недоволство, Комисията за регулиране на съобщенията апелира „за установяване на конструктивен и ползотворен диалог между двете страни, който да доведе до разрешаването на проблема с цел защита на интересите на пазара и най-вече на българските потребители“.

Абонатите на Булсатком вече и без TV7

В петък вечерта ТV7 съобщи, че „спира излъчването на програмите на ТV7 и Super7 към оператора Булсатком от 00:00 часа на 12 януари“.

След продължилите повече от две седмици преговори и извиване на ръце от страна на Булсатком споразумение не беше постигнато. Предложените от нас взаимоизгодни и пазарни условия не бяха приети до края на работния ден днес и това ни принуди да предприемем тази крайна мярка, твърдят от ТV7.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!