10 невероятни факта за киното

10 януари 2013 в 14:44 4106 0

Пианистът
Пианистът

Филмово изкуство е пълно с невероятни факти, които само малко хора успяват да видят и разберат. Актьорските трансформации и странните специални ефекти са част от необятния свят на киното.

 Едриън Броуди е минал през шокиращата психическа и физическа трансформация, за да се превърне в страдащия човек, който виждаме във филма "Пианистът". Броуди е изхвърлил телефона си, оставил колата и дома си, както и дори се е разделил с дългогодишната си приятелка, за да разбере какво всъщност е истинско нещастие. Свалил е 15 килограма и е започнал да свири на пиано без да има предишен опит. В "Пианистът" всички произведения се изпълняват от самия Броуди. 

В първата част на "Властелинът на пръстените" не са използвани специални ефекти, за да се намали дигитално размерът на Фродо (Елайджа Ууд). Във филма режисьорът умело е работил със зрителната измама и за да се създаде този ефект е ползвана само различната перспектива на камерата.

 

 

 Крисчън Бейл е свалил 30 кг, за да влезе в ролята на Тревър Резник във филма "Машинистът". Бейл е искал да свали 35 кг, но продуцентите решили, че е прекалено опасно за неговото здраве. Диетата му се е състояла от една ябълка и консерва риба тон на ден. Загубата на толкова много килограми е абсолютен рекорд в холивудското кино. Бейл е успял да възстанови теглото си само за 6 месеца, за да може да изиграе ролята си в "Батман" през 2005-а.

 

 

 

 

 

 

Подобна трансформация е направил и Робърт де Ниро, който е минал през невероятна подготовка за филма "Разяреният бик". Освен че наблягал на тренировките, Де Ниро е участвал и в 3 истински боксови мача в Бруклин, като спечелил два от тях. За втората част на продукцията, където Де Ниро трябвало да играе в затлъстял и остарял боксьор, е наддал почти 30 кг.

 

 

 

 

 

За да се подготви за ролята си за филма "Дневниците на Бриджиет Джоунс", Рене Зелуегър е наддала 11 кг. Започнала е работа в издателска компания за 1 месец, където е използвала псевдоним и различен английски акцент, за да не бъде разпозната.

 

 

 

 

Винсент Донофрио е наддал 31 кг, за да изиграе ролята си във филма "Пълно бойно снаряжение . Това бие рекорда и на Де Ниро. На Винсент му е отнело седем месеца да качи килограмите, и девет, за да ги свали след филма.

 

 

 

 

 

 

 

Куентин Тарантино има кадри, заснети от поставена в багажник на кола камера, в почти всеки свой филм. 

 

 

 

 

 

Във филма "Последният ергенски запой", когато Стю си маха зъба сам, не са използвани никакви ефекти. Ед Хелмс никога не е имал зъб там, защото не му е пораснал. По време на филма просто са махнали зъбния му имплант.

 

 

Никълъс Кейдж за малко да изиграе ролята на Супермен в неосъществения проект "Superman Lives". Режисьор на лентата е щял да бъде Тим Бъртън, а сценарист Кевин Смит.

 

 

 

 

 

 

 

 

Даниел Радклиф, Шая Лебьоф и Джеймс Макавой бяха смятани за фаворити за главната роля в "Хобитът". Щеше да е интересно да видим Хари Потър да играе Билбо Бегинс.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови