Рали „Дакар” 2013: репортаж от етап 2

Христомир Николов 07 януари 2013 в 15:15 1786 0

"Дакар" 2013, етап 2

Вторият етап от рали „Дакар” 2013 предложи на участниците море от пясък, сложна на места навигация и доста инфарктни моменти, включително за част от българските екипажи. Отсечката около Писко бе с дължина на състезателния сектор от 242 километра, като пилотите се сблъскаха с не една и две масивни дюни.

Тодор Христов завърши етапа на 33-о място, на 2:50 часаслед победителя за деня Маркос Патронели. За БНТ Христов заяви, че в първата половина на трасето не е имал проблеми, включително на невралгичната дюна на 75-ия километър, но по-късно е имал проблем със закрепването на навигационната система на своето ATV и е бил принуден да свали темпото.

Маркос Патронели поведе и в генералното, завършвайки на минута пред Себастиан Хюсеини. Трети за деня стана Игнасио Касале. Такава е челната тройка и в генералното.

При автомобилите, Орлин Алексиев и Пламен Николов имаха сравнително безпроблемен етап. Пилотите на BMW завършиха етап на рали „Дакар” 2013 на 110-о място, 104-и в генералното.

Не толкова добре се развиха нещата за екипажа ни с Opel Antara Петър Ценков и Иван Маринов. След сравнително спокоен старт, двамата забавиха сериозно темпото. Причината, както се оказа впоследствие е поредица от несполуки – тежка навигация, затъване и дори катастрофа, след като Антарата е връхлетяла върху затънал автомобил след една дюна. В крайна сметката >>ОЩЕ>>

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови