Изписаха от болницата блъснатата в метрото жена

Вероника Шербанова 04 януари 2013 в 16:46 1706 0

"Пирогов" СНИМКА: БГНЕС

48-годишната жена, блъсната от мотриса на метростанция „Люлин“ е изписана от болница „Пирогов“, съобщиха от лечебното заведение.

Анета вече си е у дома. Назначено ù е последващо лечение, коментираха от болницата.

На 25 декември жената беше блъсната върху релсите на метростанция „Люлин“ малко преди идването на влака. Машинистът успя да спре, но все пак удари жената. Анета получи счупване в областта на таза и лек вътрешен кръвоизлив. Ръководителят на Втора травматологична клиника в „Пирогов“ доц. Д-р Васил Цанов беше категоричен, че счупването не е опасно или инвалидизиращо.

В болницата заради високо кръвно постъпи и съпругът на пострадалата жена. След като довел Анета в болницата, мъжът усетил, че му прилошава и за кратко загубил съзнание, затова се върнал в лечебното заведение за преглед. Той беше прегледан и изписан още на следващия ден.

32-годишният Асен Цолов, който блъсна Анета на релсите, беше настанен за 30 дни в Държавната психиатрична болница в Ловеч. Той е болен от параноидна шизофрения и най-вероятно в деня на инцидента е чувал гласове, които са го накарали да бутне жената, обясни зам.-председателят на Българската психиатрична асоциация д-р Цветеслава Гълъбова.

След едномесечния престой в държавната психиатрична болница в Ловеч, прокуратурата ще направи нова преценка на състоянието на Асен и най-вече на това може ли той да носи наказателна отговорност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews