Казусът с bTV може да стигне и КЗК

Мая Младенова 01 януари 2013 в 16:46 2288 4

bTV
bTV

Спорът между bTV и доставчици на цифрова и кабелна телевизия може да стигне до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Това обяви пред OFFNews Магдалена Георгиева, правен директор на Българската асоциация на кабелните и комуникационни оператори (БАККО). Асоциацията твърди, че нейни членове също може да останат без bTV и сродните й канали в пакетите си. Засега броят им и техните имена не се съобщават.  "В интерес на нашите членове е тези програми да се излъчват. Ние настояваме да се разпакетират услугите. Ако споразумение не бъде постигнато, ще се обърнем и към КЗК", посочи Магдалена Георгиева.

Междувременно БАККО и bTV разпространиха поотделно писма до медиите, в които първите твърдят, че не им се предлагат преговори, а вторите - че са отворени за такива.

"След като прекрати едностранно договорите на част от кабелните оператори, членове на Българската асоциация на кабелните и комуникационни оператори /БАККО/, БТВ медия груп отказа да преговаря с тях за новите условия за излъчване на програмите на групата", съобщават от БАККО.

"bТV Media Group никога не е отказвала преговори с кабелните оператори, които вече са получили уведомление, че договорът няма да се поднови автоматично за още една година, след като изтече срокът му", се казва в писмото на bTV.

Утре предстоят преговори между сателитния оператор Bulsatcom и телевизията, след които трябва да бъде ясно дали абонатите на компанията ще продължат да гледат в пакетите си програмите oт семейството на bTV. Bulsatcom не е член на БАККО, но е първият и засега единствен доставчик на телевизия за домакинствата, който обяви, че няма да приеме предложените от bTV условия от 1 януари 2013 г. Ако споразумение отново не бъде постигнато, е възможно още в първите работни дни сигналът да бъде прекъснат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови