Цецка Цачева и скандалната депутатка Вяра Петрова оглавиха протеста в Банско

29 декември 2012 в 18:43 6733 37

Цецка Цачева на протеста на община Банско с искане за нови лифтове през зимата. Снимка: Община Банско
Цецка Цачева на протеста на община Банско с искане за нови лифтове през зимата. Снимка: Община Банско

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева, скандалната депутатка от ГЕРБ Вяра Петрова и председателят на Комисията по регионална политика и местно самоуправление Любен Татарски оглавиха протеста в Банско.

Цачева, Петрова и Татарски поискаха нов кабинков лифт заедно с жителите на Банско, които блокираха за втори пореден ден пътя към града.

Цачева била на почивка в курортния град и решила да се включи в протеста на банскалии. Преди началото на демонстрациите тя се срещнала с кмета на Банско и един от организаторите на протеста Георги Икономов. Пред председателя на НС Икономов изложил исканията на жителите и гостите на града за създаването на втори кабинков лифт, нови писти и по-широка ски зона.

„Тук съм, за да подкрепя славата на Банско – европейска и световна, което е възможно, ако тези справедливи искания се изпълнят”, заяви Цачева. По думите ù логото на протеста „Да отворим пътя към планината” толкова ù харесало, че решила да се включи и тя.

„Аз съм убедена, че можем да живеем в хармония с природата, като се ползваме от нея и трябва да дадем шанс на този благословен край”, каза Цачева по време на протеста.

Жители на Банско излязоха на протест за разширяването на ски зоната в курортния град. Кметът на града се закани, че демонстрациите ще продължат, докато исканията им не бъдат удовлетворени решение на Министерския съвет.

Протестиращите издигнаха лозунгите „Последна година без втора кабина” и „Пирин не е на зелените”.

 Исканията на общината бяха посрещнати от еколозите с припомняне, че ски зоната вече е разширена над допустимото. От екогрупата „За да остане природа в България“ предупредиха, че новите разширения биха довели до изсичане на огромно количество дървета в парка и вероятно до изваждането му от списъка на световното природно наследство на ЮНЕСКО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!