Най-желаните европейски туристически дестинации за 2013 г.

Николаос Цитиридис 27 декември 2012 в 13:35 5758 2

Най-желани дестинации за пътуване през 2013г.
Най-желани дестинации за пътуване през 2013г.

 

Кои ще са най-желаните дестинации в Европа за 2013 г. показва класация на CNN, публикувана преди дни. Оказва се, че желанията на запаления турист се простират от Корсика до Крит и от Берлин до Белфаст.

Ето и първите 10 дестинации в класацията:

Ливърпул, Англия

Ако си мислите, че в Ливърпул единственото, което си заслужава да видите, е футболният тим, грешите.

В момента градът празнува 50-годишнината от издаването на първия запис на легендарните Бийтълс. В момента в града на Джон Ленън се планира седмица на Бийтълс през август, която обещава много музика и хубави спомени.

В началото на 2013 г. ще отвори врати и Музеят на Ливърпул, който всъщност ще е много различен от познатите ни музеи. В него освен всякакви исторически експонати, ще има театър, кино. Там ще се провеждат всякакви музикални събития.

 

Корсика, Франция

За пръв път в историята си през 2013 г. Корсика ще стане домакин на Тур дьо Франс за един месец от 29 юни до 21 юли.

За да стане фестивалът на колоездачите още по-хубав, в Корсика ще се отпразнува и 100-годишнината на Тур дьо Франс.

 

 

Рейкявик, Исландия

Оказа се, че столицата на Исландия е най-достъпното място за почивка, но това не е единственият чар на града.

Oтворената наскоро концертна зала в града стана дом на операта и оркестралната музика, която може да докосне сърцето на всеки.

През зимата градът става още по привлекателен със "Зимния фестивал на светлините". Тогава, освен на приятна музика и танци, човек може да се наслаждава и на добре подбраните храни и напитки.

 

 

Истанбул, Турция

Този град често попада в подобни класации и вероятно мнозина знаят защо.

През 2013 г. Истанбул ще бъде домакин на няколко събития от световна важност. През септември ще се проведе "Арт Истанбул", а през ноември ще се състои и друго събитие за изкуство.

 

 

Инсбрук, Австрия

 

Въпреки че Виена е град-мечта за много хора, Инсбрук също заслужава място под слънцето.

Обиколен от Алпите, Инсбрук се превръща в страхотно място за ски туризъм. Ако посетите снежния град рано тази година, вероятно ще се спускате по пистите с Топ 20 сред скиорите и сноубордистите на "Billabong Air & Style", който ще се проведе от 30 януари до 3 февруари.

 

 

Крит, Гърция

Най-големият остров на Средиземноморието предлага страхотни начини за купон, а през 2013 г. островът ще празнува и 100-годишнината от обединението си с Гърция.

Крит е известен също с вината, които с всяка година стават повече и по-хубави.

 

 

 

Хелзинки, Финландия

 

Световната столица на дизайна през 2012 г. Хелзинки продължава с пълна сила да разширява представите ни и да премахва изкуствено сложените от нас граници за възможното в дизайна.

В града вече има няколко сгради, които приковават погледа със странните си форми и предназначение. Едно от тези изобретения е например огромното дървено яйце в центъра на града.

 

 

Белфаст, Северна Ирландия

Знаете ли каква е връзката между Леонардо Ди Каприо и Белфаст? Приликите са в това, че легендарният кораб "Титаник" е построен в ирландския град, както и че пътуването на Лео и Роуз към айсберга е тръгнало именно от там.

Днес има и площад, който носи името и величието на кораба. През април 2013 ще се проведе фестивал в чест на кораба, който " и Бог не може да потопи".

 

 

Амстердам, Холандия

 

В начало на 14 април ще отвори врати световноизвестният Музей на Холандия, който не беше достъпен за посетители цели 10 години. Той е абсолютно реновиран с нови зали, галерии и една специална зала за азиатско изкуство.

Друго събитие, което ще маркира туристическия сезон в Амстердам е и отварянето на музея на Ван Гог на 25 април. Датата ще отбележи 160-годишнината от рождението на великия художник.

 

 

Берлин, Германия

През 2013 г. Берлин ще се превърне в един от най-достъпните градове в света, след като отвори врати най-модерното летище в Бранденбург, което струва колосалните 5.4 милиарда долара.

Кацайки на летището, ще останете доволни и от факта, че Берлин е градът с най-евтините пет-звездни хотели в света, които освен безброй екстри, предлагат комофрт на световно ниво.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!