ГЕРБ обидени на опозицията, отлагат дебата за изборите

Елица Мартинова 14 декември 2012 в 12:49 2422 1

Искра Фидосова Снимка: БГНЕС
Искра Фидосова Снимка: БГНЕС

ГЕРБ няма да води дискусии около промените в Изборния кодекс, докато не получи извинение от БСП и ДПС. Това съобщи в парламента зам.-председателят на ПГ на управляващите Искра Фидосова.

Председателят на правната комисия обяви, че промените в Изборния кодекс няма да бъдат обсъждани на заседанията в парламента следващата седмица заради "лъжите и спекулациите на опозицията".

"Свидетели сме на цирк и фарс през последните дни. Имаме Изборен кодекс, продължаваме да си организираме изборите по него. Ако има желание за конструктивен диалог, ние сме готови да седнем и да разговаряме. Но ултиматуми и обиди, че ГЕРБ променя изборните правила, за да фалшифицира и манипулира резултатите, няма да търпим повече", категорична бе Фидосова.

Според зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ никоя от промените, заради които парламентът спори през последните дни, не е внесена от управляващите.

"С това поведение на опозицията няма да продължим с четенето на Кодекса не до празниците, ами изобщо. Ние сме подали ръка на колегите от опозицията. Да дойдат от БСП и ДПС и по надлежния ред да ни се извинят. Да ми обясни Станишев коя от тия спорни точки е предложение на ГЕРБ, като всичките са опозиционни предложения", призова Фидосова.

"И в трите декларации на опозиционните партии преди нас забелязах едно и също изискване - диалог на най-високо политическо ниво. Аз обаче искам да кажа на опозицията, че най-високото политическо ниво в дадена държава е парламентът и председателският съвет, който всяка сряда сутрин заседава", посочи председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

Той обясни пред журналистите, че на шега съветът вече се нарича "зам.-председателски", защото някои от партийните лидери не считат за нужно да присъстват.

"За три години и половина никой от председателите на партии и парламентарни групи не пожелаха да дойдат на заседание. Ако Доган не дойде при планината, да не чака планината да отиде при него. Като под "планина", разбира се, не визирам Витоша и "Бояна", а разбирам парламента", заяви шеговито Велчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!