Попа не е само площад

13 декември 2012 в 23:06 6100 10

Да дадем душа на българските улици, призовават от сайта bulgarianhistory.org
Да дадем душа на българските улици, призовават от сайта bulgarianhistory.org

"Попа не е само площад". 
Това е мотото на новия проект, стартиран от нашите приятели от "Българска история" .

19-годишните момчета са се заели с изключително трудната задача да ни припомнят кои сме и защо трябва да се гордеем, че сме българи.

Вече близо година те публикуват информация, свързана със събитията и личностите от миналото ни. "Ние от екип “Българска история” подехме този проект с цел да припомним на вас, българите, кои сте. Защото някои от вас си спомнят за славата, а други се мъчат да я забравят", казват самите те за себе си.

Екипът на "Българска история" е започнал кампания на седем столични улици и булеварди да бъдат поставени табели, даващи интересна информация за значимата личност или събитие, на което е кръстена съответната улица.

Желанието на момчетата е това да е само началото на една дългосрочна инициатива, чрез която всички ние да си спомним за достойните българи, чиито имена срещаме всеки ден в забързаното ни ежедневие, а дори не си даваме сметка за това.

Ентусиастите казват за проекта си: "Убедени сме, че родните градове имат нужда от подобна инициатива, която ще ни помогне да спрем да свързваме „Попа” само с място за срещи в центъра на София или „Графа” да престане да бъде само улицата с трамваите. Разбира се, ще се радваме, ако инициативата бъде подета и от наши съмишленици и от страната. Чувствайте се свободни да ни пишете, ако искате да получите готовия шаблон на табелата."

Инициативата е получила "зелена светлина" от Столична община, както и от главния архитект на София Петър Диков.

Примерна информационна табела

Необходимият бюджет за изпълнение на идеята е 600лв. Средната единична цена на табела е 80 лева, като тя може да варира според конкретното място за монтаж.

Парите ще се събират чрез нашумялата напоследък уникално по рода си платформа "За България". Екипът на OFFNews подкрепя  идеята, защото вярваме, че от нас зависи дали столицата ни ще стане едно по-приятно място за живеене.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!