10-те най-грозни коли за 2013 г. (снимки)

Елица Мартинова 08 декември 2012 в 16:31 10141 1

McLaren, Снимка: Forbes
McLaren, Снимка: Forbes

Авторитетното издание „Форбс“ публикува класация на десетте най-грозни автомобила за 2013 г.

От редакцията на списанието, познато с класациите си за най-богати и влиятелни личности, явно са решили да разчупят материята и да съберат под една шапка най-непривлекателните автомобили.

Изданието пише, че в стремежа си да бъдат оригинални и иновативни производителите на коли са излезли от границите на добрия вкус.

OFFNews публикува цялата класация, както и коментарите на авторитетното издание:

1. Toyota Prius V. Емблемата на хибридната технология е успешна въпреки външността си, а не благодарение на нея.

 

2. McLaren P1 Concept. Концептуалният модел на McLaren съвсем не изглежда обещаващо.

 

3. Scion tC. Марката се произвежда от Toyota. Идеята на този модел е да съчетае в себе си характеристиките на "седан" и "купе". Вместо да постигне желания ефект, дизайнът на Scion tC изглежда по-скоро като дефект и е  странна комбинация от най-лошите черти на "седан" и "купе".

 

4. Scion iQ. Опит на Toyota да съчетае малкия градски автомобил с интересен дизайн. Формата на този модел определено не му придава вид на привлекателно, бързо и мощно возило.

 

5. Dodge Avenger. Тромав, странно квадратен, тежък и скучен. Тези думи изникват в съзнанието на човек, когато се сблъска с последния опит на Dodge да разчупи стила си.

6. Dodge Charger. За модела "Cahrger" можем да кажем абсолютно същото.

7. MINI Coupe. "Готина ярмулка" - това е оксиморон, който не бива да се използва за вдъхновение при дизайна на автомобилите.

 

8. Mercedes-Benz SL550. Марката "Mercedes" трябва да вдъхва стил и респект, но този модел изглежда сякаш е проектиран случайно от екструдер. 

 

9. Smart ForTwo. "Smart" има репутация на "не-кола". Може би затова ни се иска да го "не го виждаме никога.

 

10. Chrysler 200 Convertible. Почти никой от съвременните кабриолети не е елегантен, но този тук е най-малко елегантният от всички.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови