Гогошева ли, Кокошева ли... ааа знаем я бе, от снощи (видео)

OFFNews 30 ноември 2012 в 14:10 6931 15

Валентин Николов, Снимка: БГНЕС
Валентин Николов, Снимка: БГНЕС

В петък независимите депутати Валентин Николов, Димитър Карбов и Огнян Тетимов внесоха в парламента кандидатурата на Галя Гугушева за конституционен съдия. Въпреки твърденията, че са добре запознати с личността ù, на брифинг пред медиите бившите депутати на "Атака" объркаха името ù, наричайки я Гогошева и Кокошева.

На брифинг в кулоарите на парламента тримата сега независими народни представители дадоха обяснения около мотивите си да внесат кандидатурата на СДС.

Те бяха категорични, че не изпълняват поръчения, а са добре запознати с личността, чиято кандидатура издигат.

„Бяхме подробно запознати с нейната автобиография. Бяхме запознати с това, че тя е безупречен и компетентен прокурор с дългогодишен стаж в съдебната система. Тя има доста престижни отличия и сериозни квалификации, която тя е придобила по времето на своето професионално израстване“, обясни Димитър Карбов.

Впоследствие обаче стана ясно, че Гугушева им е била представена едва снощи, а в хода на пресконференцията депутатите объркаха името и настоящата длъжност на кандидата. Галя Гугушева бе представена като Гогошева и Кокошева, и като прокурор в специализирания съд.

Видео от брифинга:

„Признание за нейните безспорни качества и професионализъм е получената от ВСС грамота за висок професионализъм, образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества“, изтъкна Карбов.

OFFNews припомня, че през юни 2011 г. ВСС награди със златен почетен знак Венета Марковска, заради която започна скандалът около кандидатурите за Конституционния съд.

На въпрос дали са запознати, че Гугушева е декларирала 95 000 евро и апартамент като дарение от неизвестно лице, тримата обясниха, че „не са разследващ орган“.

Независимите депутати бяха категорични, че обществото може да е спокойно, защото за репутацията на Галя Гугушева гарантира лично синият лидер Емил Кабаиванов.

„Не правете всичко възможно да окепазявате всяка кандидатура. Трябва да сложим край на тази институционална криза. Това е основната ни подбуда да внесем кандидатурата, макар че знаем много добре какво ще се излее върху нас. В България и Исус Христос да издигнат, все ще му намерят причини“, обясни Валентин Николов.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!