Делото срещу Павел Тренев заплашено от рестарт

Юлиан Христов 30 ноември 2012 в 12:45 2648 0

Павел Тренев
Павел Тренев

Осем години след началото му на първа инстанция, делото срещу Павел Тренев, обвинен за източването на 6 млн. долара от сметки на руския бизнесмен Майкъл Чорни, е заплашено от възможността да тръгне отново.

За петък бяха насрочени финалните пледоарии на страните, като очакванията бяха следващата седмица съдът да се произнесе с присъда след близо осем години буксуване на процеса на първа инстанция. По този начин финалът на сагата, която започва през далечната 1995 година, беше отложен за пореден път.

Причината за днешното отлагане на делото е отсъствието на съдебния заседател Бою Боев, който претърпя тежка операция. Той е приет отново в болница, но подробности за това колко сериозно е състоянието му няма. Освен, че здравословното му състояние е тежко, Боев е и в напреднала възраст, опасяват се адвокатите в процеса.

Според законодателството, ако по някаква причина съдебен заседател, при който делото е стартирало, не може да продължи да се явява в залата, процесът трябва да стартира отначало.

Протакането на делото пък доведе до отпадане на част от обвиненията срещу подсъдимите поради изтекла давност.

Следващата дата, за която процесът срещу Павел Тренев, Димитър Димитров-Шашмата и още петима подсъдими беше насрочен, е 31 януари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови