Скандалната депутатка внасяла нов морал, смята ГЕРБ (Видео)

Елица Мартинова 30 ноември 2012 в 11:26 3870 8

Вяра Петрова Снимка: Globusnews.bg
Вяра Петрова Снимка: Globusnews.bg

Решението на Вяра Петрова да подаде оставка показва новия морал в политиката, който внася ГЕРБ, заяви в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Вeлчев.

"Искам да обърна внимание, че това действие говори за новия морал в политиката и сами можете да си отговорите на въпроса дали през последните 20 години това е правено, дали някоя друга партия е постъпвала така", обясни Вeлчев.

Той уточни, че Петрова е взела това решение, защото не желае слуховете около личността ù да навредят на репутацията на управляващи.

По думите на Велчев Петрова не отбягвала умишлено въпросите на журналистите, а отсъства от парламента, защото е отпътувала за Карнобат.

"Сами виждате, че това е прецедент в историята на България - коректното поведение на Вяра Петрова. Още повече, че тя сама подаде документи в Комисията по конфликт на интереси, за да бъде проверена", подчерта областният координатор на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев.

По- рано днес скандалната депутатка от ГЕРБ Вяра Петрова подаде оставка като депутат и координатор на ПП ГЕРБ-Карнобат пред партията си.

В заявление до Изпълнителната комисия на ГЕРБ тя пише, че ще депозира оставката си като депутат и в Народното събрание, ако Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси констатира нарушения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови