Тайните на световните лога

Николаос Цитиридис 28 ноември 2012 в 11:52 6723 1

Логото на Sony Vaio
Логото на Sony Vaio

Логото на всяка компания цели да привлече вниманието, за да бъде запомнена марката и посланието. Често големите корпорации залагат скрити послания, които на пръв поглед няма как да видим. Ето най-популярните от тях.

На пръв поглед стрелката под надписа на "Amazon" изглежда като усмивка, но всъщност тя сочи от буквата "А" до "Z", което означава, че онлайн магазинът предлага стоки от "а" до "я". 

 

Това е логото на Facebook Places, което има за своя конкуренция програмата Foursquare. И в двете програми се "чекираш" в някое заведение, град или някое обикновено място. Специалното на това лого е, че под "чек точката" улицата, образува цифрата 4. 

На пръв поглед това е най-обикновено лого, което изписва името на компанията, но с още един поглед можем да установим, че между буквите "Е" и "Х" има стрелка, която е за бързината и точността на фирмата-доставчик.

Едно лесно разгадаемо лого - между черното "F" и червеното флагче се образува цифрата 1. 

Логото на авиолинията изглежда просто, но ако се загледаме в символа отдясно ще видим, че представлява едновременно и двата иницала на компанията - N и W, а факта, че са затворени в кръг също подсказва за компас, който сочи на северозапад. 

На френски "Carrefour" означава "кръстопът" и логото показва две противопосочни стрелки вътре в диаманд, които образуват буквата "C".

Това е едно от интересните лога, които имат наистина скрит замисъл. На пръв поглед просто пише "Sony Vaio", но всъщност първите две букви от "Vaio" представляват обикновения аналогов сигнал, а последните две букви, които всъщност са 1 и 0, представляват дигиталния сигнал. 

В самия надпис на шоколадите "Тоблерон" няма нищо скрито, но планината, която седи над него крие мечка, която представлява планината Матърхорн, откъде идва и шоколадът. 

Логото на популярният в Америка чипс, представлява двамата души, които се разделят чипсче и купа сос, което представлява дружбата и важността от споделянето. 

Логото на "Yoga Austrlia" само може да ви се струва като момиче, което практикува този вид гимнастика, но всъщност фигурата, която образува нейната поза е картата на Австралия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови