Петър Стоянов отказа да бере срама на СДС

23 ноември 2012 в 22:41 4834 2

Петър Стоянов. Снимка: БГНЕС
Петър Стоянов. Снимка: БГНЕС

Петър Стоянов се отказа от номинацията си за член на Конституционния съд. Това съобщи пред БНТ лидерът на СДС Емил Кабаиванов.

В писмо до лидера на сините Стоянов изтъква следните мотиви:

"Уважаеми г-н Кабаиванов, независимо от усилията, които положих, се оказа невъзможно в толкова кратък срок да прекратя ангажиментите, които имам към някои международни организации и институции, за да приема предложената от Съюза на демократичните сили номинация за член на Конституционния съд. Искам да ви благодаря още веднъж за доверието на СДС към мен, доверие, което оценявам много високо, и да ви пожелая успех.

С уважение: Петър Стоянов."

Емил Кабаиванов обаче е категоричен, че СДС ще издигне друг кандидат за член на Конституционния съд.

"Имаме достатъчно добри юристи и експерти и съм убеден, че ще намерим друга достойна кандидатура и така ще покажем, че СДС поема отговорност в тежки за България моменти.", обясни лидерът на СДС.

Точка на кипене

В петък конфликтът между представителите на СДС в парламента и партийната централа на „Раковска“ 134 стигна точката на кипене.

След интервюто на Кабаиванов за БНТ бившият син лидер Мартин Димитров обяви в личния си Facebook профил, че Кабаиванов показа, че не е от този свят. Ето и аргументите на Димитров:

1. Обясни, че СДС било в „задкулисието” последните 23 години. Как обаче ще караш хората да гласуват за „задкулисна” партия?! Това е обидно за хилядите хора, които през тези години се биха за демокрацията.

2. Не знаеше, че СДС е гласувало против и въздържали се на последните три бюджета и остави Йордан Цонев да лъже как Синята коалиция подкрепяла всички бюджети на ГЕРБ.

3. Смята да решава всички проблеми с изключване, като вече закри „младежкия” и „женския” съюз. Истинският лидер трябва да мотивира хората да го следват, а не да изключва инакомислещите, особено, ако си демократ.

4. Това е първият председател на СДС, който за първите четири месеца от мандата няма нито една положителна социология за влизане в парламента. На този фон продължава да говори за самостоятелно явяване.

5. Това е първият председател на СДС с личен рейтинг между 2% и 3%.

6. Основната му битка е с Костов, което го прави да изглежда като ожесточен съсед, чиято цел е да накаже комшията, а не политик и лидер на партия.

7. Единствената битка, която е предприел, е вътре в партията. Който е на различно мнение бива наказан, после изключен. Извън СДС гледа да не влиза в битки, че все пак е кмет, утре не се знае от кого ще зависи.

8. От сега търси оправдание за бъдещите изборни резултати, като виновни ще са инакомислещите.

Бъзльовци

По-рано в петък депутатите от СДС обявиха, че няма да внесат каквато и да е кандидатура за конституционен съдия. „Тук не говорим за имена. За нас този срам е на ГЕРБ, те направиха сглобката с другите партии.Сега искат някой друг да им измие срама. СДС не е изтривалка на други партии”, заяви депутатът от СДС Ваньо Шарков.

В петък пък от пресцентъра на „Раковска“ 134 изпратиха съобщение до медиите, че Националният съвет на СДС ще решава на заседание в понеделник за номинацията за член на Конституционния съд.

„В парламентарната група има двама членове на НИС, които вчера не са били на заседанието, което е взело решение за свикване на НС на партията. Носят се слухове, че някои ще бъдат изключвани от СДС, всички или части от парламентарната група. В това ръководство на СДС, за мое съжаление, има бъзльовци, които дори едно изключване не могат да направят като хората. Заради трохи от трапезата на ГЕРБ, в момента са си заврели главите под масата”, коментира Шарков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!