Питахме полицаите защо ни бият, а те ни ритаха (снимки и интервю)

OFFNews 21 януари 2012 в 21:09 4105 2

Ралица  Снимка: Facebook
Ралица Снимка: Facebook

"Не знам кошмар ли сънувам, или в лош филм попаднах. Не мога да повярвам, че всичко това ни се случва", казва 45-годишната Малина Начкова. Тя, заедно със съпруга си - 56-годишният Петър, днес сутринта изживяха може би един от най-лошите кошмари в живота си.

Около 10 часа сутринта, насред суматохата на пазар "Илиянци", двамата са изненадани от група маскирани полицаи. Малина и Петър са спрели с колата си пред офиса на един от мобилните оператори, за да платят телефоните си. Тогава с ритници, без обяснения, полицаите ги изкарват от колата на студа навън. Първо чух някакви удари по колата, помислих си, че нещо е паднало върху нея, че някой нещо е хвърлил, казва Малина. След това обаче тя погледнала през прозореца и, невярващо, видяла мъж с качулка, който бързо отворил вратата и я изкарал навън, след което, без обяснения, щракнал белезниците на ръцете и и грубо я натиснал върху колата. Друг изкарал бързо мъжа й, съборил го в снега и започнал да го рита.

На всеки въпрос какво искат и защо го правят, получавахме само един отговор и той беше: "Млъкни!" или просто някой ритник.

След като пребили Петър маскираните ченгета го качили в буса, а Малина натоварили с белезниците в колата им и ги закарали в къщата им в село Мировяне. В 10:40 часа по-малката им дъщеря Габриела изведнъж чула тропот в къщата и слезнала уплашена. Помислила, че влизат крадци, но това били същите маскирани ченгета.

Хванаха ме веднага, въпреки че бях само по потник и ме изкараха вън на двора, без да ми дадат дори да се облека, - казва 22-годишната Габриела. - Видях само, че отвън пред оградата седеше майка ми, а когато се опитах да разбера скакво става, получих същия отговор - да млъкна.

Съвсем скоро до нея застава и приятелят й - 25-годишният Андрей Павлов. Полицаите го измъкват полугол от стая в къщата, като го заплашват, опирайки пистолет в главата му. Два часа отнело на маскираните да претърсят дома им в опит да намерят някакви несъществуващи стоки с акциз. Междувременно отвън, на оградата, Малина седяла с белезници на ръцете, а Петър продължавал да отнася в буса по някой друг ритник. След като ченгетата не успели да намерят нищо в къщата, повели семейството към Второ районно. Там колегите им се държали много по-цивилизовано. Най-накрая ми обясниха, че са търсили някакви стоки, тъй като работели по сигнал, казва майката. Прекарахме около 2 часа във 2 районно, но отношението беше съвсем различно, допълва тя. Маскираните полицаи взели три мобилни телефона - на Малина и Петър, изкъртили две врати и преобърнали къщата с краката нагоре. Колегите им от Второ районно върнали единия телефон. След като били освободени двамата съпрузи отишли да получат съдебно-медицинска експертиза за нанесения побой на Петър. В заключението на съдебния медик д-р Атанас Христов пише, че на Петър Начков е нанесена болка и страдание. Той е констатирал, че човекът има кръвосъсиреци на дясното око, на единия си крак, охлузвания по гърба и на други места по тялото. Семейство Начкови подозира, че зад целия инцидент на практика седи група във Facebook, която направила по-голямата им дъщеря Ралица. Тя е озаглавена "Аз НЯМА да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ!". Дори не съм член на групата, казва Габриела по този повод. Самата Малина влиза и пише от време на време коментари.

"Пиша от време на време коментари, но това не е Велчова завера, разбирате ли - споделяме мислите си. Не е нормално цялото това насилие и екшъните, които започнаха да се разиграват. В каква държава живеем",

пита Малина. По ирония на съдбата по-голямата й дъщеря Ралица, освен че работи заедно с нея и баща си в семейното им магазинче за алкохол, цигари и пакетирани стоки, което стана претекст на нападението, учи и във Варненския свободен университет специалността "Противодействие на престъпността и охрана на обществения ред". Дано да не бъде като днешните си колеги, завършва печално Малина. Тук можете да чуете първа част от записа, а тук - втората.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!