СДС откри "топла връзка" между Костов и Доган

Лъчезар Вълев 14 ноември 2012 в 13:47 1613 1

Съмнение за задкулисни договорки между Демократи за силна България (ДСБ) и ДПС изрази лидерът на СДС Емил Кабаиванов в съобщение, разпространено от пресцентъра на сините.

"Поисканата от ДСБ оставка на премиера Бойко Борисов заради случая "Чакъра" по същество е вот на недоверие, а ден след това и поисканият официално от ДПС вот е категорично доказателство за топла и координирана връзка между двете партии и на практика е сваляне на политическите маски", заяви Кабаиванов.

Синият лидер бе категоричен, че няма да участва в консултациите за вота, иницииран от хората на Доган. 

"Вотът на недоверие няма да бъде подкрепен, защото Ахмед Доган е нанесъл обида на целия български народ с оценката си за Балканската война", каза още той.

Кабаиванов заяви още, че не смята да води с Доган разговори за бъдещето на България.

Истинският вот "за" или "против" управлението ще се състои след седем месеца на парламентарните избори, подчерта лидерът на СДС.

Според него подобен вид инсценирани вотове обслужват както вносителите, така и управляващите.

"Това е ярък пример за политически театър за втвърдяване на ядрата и на двете страни", допълни лидерът на СДС.

От своя страна земеделският министър Мирослав Найденов определи вот на недоверие като "стягане на редиците в ДПС".

"Според мен се цели стягане на редиците и преди всичко отклоняване на вниманието от този голям гаф, който лидерът на тази партия направи в Казанлък. Наистина неочаквано е такова изказване за Доган, но безспорно става въпрос за гаф", заяви пред bTV министърът.

Найденов визира изказването на Доган, направен преди няколко дни по повод казуса с освободителя на Кърджали – Васил Делов. В коментар по темата лидерът на ДПС сравни Балканската война с „етническо прочистване” и „своеобразен възродителен процес”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови