Енил Енчев гост в предаването "Хляб и мармалад"

Борислава Славова 05 ноември 2012 в 15:32 4052 0

Енил Енчев. Снимка: Фейсбук
Енил Енчев. Снимка: Фейсбук

Тази вечер гост в предаването "Хляб и мармалад" ще бъде всестранно развитият талант Енил Енчев.

Архитект, фотограф, художник и музикант Енчев се чувства най-добре с изявите си в сферата на изкуството. Съосновател на групата "Атлас" и автор на техни песни Енил работи и в областта на графичния дизайн и 3D проектирането.

Още като малко момче Енил чиракува на дядо си Илия Маринов, който е художник и педагог. Учи рисуване при художниците Иван Поповски - Джовани и Борис Дочев. След гимназията, лятото на 1979 г. кандидатства графика в НХА и архитектура във ВИАС. Завършва през 1987 г. В студентските си години той става част от група “Атлас”, в която до 1988 г. пише много от текстовете на бандата.

Страст на Енчев са архитектурата и картините, затова той рисува за свои клиенти и се усъвършенства като архитект.

През 1992г. заедно с Иво Христов снима първият пълнометражен документален филм - концерт за българския ъндърграунд - “Нова Генерация и приятели -Live”. 90 минутната лента проследява няколко часа от онова време, когато будната част на цяло едно поколение вярваше в думите на поета Димитър Воев.

Между 1999 и 2005 г. Енчев работи и в областта на компютърните игри. Носител е на няколко престижни международни награди в тази сфера.

Тази вечер той ще разговаря с Румен Янев за богатия си артистичен опит в предаването "Хляб и мармалад". Началото е 19 часа, а мястото - Офроуд радио.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови