Коалиция "Ярешки": Яне се взе с Марешки

OFFNews 04 ноември 2012 в 14:24 3822 2

Яне Янев и Веселин Марешки

Лидерът на РЗС Яне Янев започна подготовка за следващите парламентарни избори в общ проект с „Либерален алианс" на Веселин Марешки.

Днес даваме заявка да победим изчерпаната и тежко изхабена българска левица в 50% от многомандатните избирателни райони", заяви лидерът на РЗС Янев по време на първата съвместна пресконференция на двете партии. 

Той коментира, че неговата лична политическа цел е такава както преди години е „спрял Кобурга" и е казал, че царят е гол и се е върнал само да си вземе имотите. Сега ще се бори да не допусне Кунева отново да подмени вота на българските граждани. „Аз ще изпратя лично Кунева или Пръмова, каквато и да е, там където изпратих Кобурга - в политическото небитие", закани се още лидерът на РЗС.

Той обеща, че новата коалиция няма да е патерица на ГЕРБ.

Ние сме за 100 общини, 100 съдебни района, за 100 народни представители и 50% намаляване на държавната администрация", каза още той. По думите му РЗС ще настоява за декриминализация на държавата и ще потърси сметка на тези, които са опоскали България.

Янев подчерта, че новият му коалиционен партньор Веселин Марешки със своя бизнес прави за България това, което държавата много пъти не е успяла да направи за своите граждани.

Марешки от своя страна представи предложенията си за промени в пенсионната реформа, промените в администрацията. "Трябва да постигнем увеличението на доходите и съответно намаляне на разходите чрез намаляване на цените на лекарставата", каза фармацевтичният бос.

Ние ще работим за чувствително повишаване доходите на Българите и всички в България да сме по-усмихнати и по-щастливи", подчерта той.

Той определи новата коалиция като дясноцентристка и социална. Освен това, по думите му, новата формация е много по патриотична от всички останали патриотични партии, които ходят по площадите да викат и да нарушават закона.

Янев и аптекарят от Варна бяха парньори при предишни избори. Повторното разгаряне на любовта между двамата е типичен пример за чистотата на българските политически нрави.

В предаването "Тази сутрин" на Би Ти Ви през 2009 г. с водещ Николай Бареков, Янев подробно обясни как е хванал Марешки в корупционни схеми и го е дал на ДАНС. За разлика от феновете на новата коалиция, You Tube още пази спомен за тази изява на Янев:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!