Цветанов призна: България е оазис на организираната престъпност

01 ноември 2012 в 19:07 2345 6

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Цветан Цветанов, който четвърта година е министър на вътрешните работи, обяви, че България е „оазис на организираната престъпност”.

Това се случи на национална среща за борба с трафика на хора, организирана в Русе и то в отговор на молба да коментира случая с осъдените на смърт в Малайзия двама българи - Георги Бакалов и Иван Киров, заради трафик на наркотици.

„Всичко, което трябва, сме предприели. Това, което мога да направя като призив към тези млади момчета и момичета, които излизат извън страната и смятат, че могат да осъществят трафик или престъпна дейност, или да източват пари с фалшиви кредитни карти, е да знаят, че законодателството във всяка една от държавите, които посещават, е много по-строго, отколкото в България.

Ако в България можем да кажем, че сме оазис на организираната престъпност или на лица, които се занимават с престъпна дейност, в чужбина нещата са коренно различни”, обяви вътрешният министър.

Така той на практика обяви за виновни двамата българи в Малайзия на фона на усилията на външния министър Николай Младенов да спаси двамата българи от смърт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови