Ключов свидетел за катастрофата край Смоленск се обеси

29 октомври 2012 в 10:03 4376 2

Катастрофата край Смоленск. Снимка: БГНЕС, архив
Катастрофата край Смоленск. Снимка: БГНЕС, архив

В Полша при неизяснени обстоятелства е умрял един от ключовите свидетели по делото за катастрофата на полския правителствен самолет "Ту-154" край Смоленск, предаде ИТАР-ТАСС, цитиран от БНР.

Официален представител на окръжната прокуратура във Варшава Дариуш Слепокура съобщил днес, че бординженерът Ремигиуш Мус на полски самолет "Як-40" бил намерен обесен в мазето на дома, където живеел с родителите си. Самолетът на Муси кацнал на летището Смоленск около час преди да катастрофира полския правителствен "Ту-154".

На 10 април 2010 г. самолет Ту-154М на полските военновъздушни сили се удря в земята край град Смоленск, Русия, при което загиват всичките 96 души на борда. Сред тях са полският президент Лех Качински и неговата съпруга, високопоставени полски военни, управителят на полската централна банка Славомир Скржипек, заместник министъра на външните работи, правителствени лица, 12 депутата от полския парламент, старши представители на полското духовенство и роднини на жертвите от Катинското клане. Катастрофата става в 10.50 ч. московско време. Официалната полска делегация тръгва от Варшава, за да участва в отдаване почит по случай 70-годишнината от извършеното в района на Смоленск Катинско клане.

В доклада си от август 2011 г. полската анкетна комисия призна, че основните причини за катастрофата в Смоленск се дължат на полската страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12144

2

doker

26.11 2016 в 16:56

гледайте новият филм на оливър стоун за украйна има го в ютуб