ДПС: В офисите ни виси портретът на Апостола

Елица Мартинова 24 октомври 2012 в 10:14 2573 4

Няма трети март, на който аз и други колеги от ДПС да не стоим до знамената на България, защото това е обща историческа дата. Факт е, че портретът на Апостола виси в офисите на много от членовете на ДПС.

Това заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.

Коментарът бе по повод напрежението, възникнало в Кърджали, след като общинските съветници от ДПС блокираха предложението ген. Васил Делов да бъде обявен посмъртно за почетен гражданин на града.

Според Местан проблемът в Кърджали не е етнически, а се създава изкуствено, за да обслужва различни политически пристрастия.

„Прочит, който обслужва политическо пристрастие, крие риск от пренасянето на исторически разломи в съвремието“, заяви Местан.

Той призова за „европейска политическа зрялост“, за да не ескалира напрежението в Кърджали.

Зам.-председателят на ДПС посочи, че всички балкански народи се нуждаят от общ прочит на историята.

Това твърдение бе категорично отхвърлено от „Атака“.

„Общ прочит на историята за „Атака“ не може да има, защото има различна историческа съдба, различни събития и различни национални герои. Турция не е част от балканските народи, тя е била техен противник“, заяви Станислав Станилов от „Атака“.

ГЕРБ също осъди поведението на общинските съветници на ДПС в Кърджали.

„Ние намираме поведението на общинските съветници на ДПС в Кърджали за скандално. Отричайки делото на ген. Делов, ДПС показа, че не уважава паметта на войниците, загинали за свободата на българите“, заяви Цвета Караянчева от ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!