Успешен финал за българите в рали Мароко 2012

Христомир Николов 22 октомври 2012 в 09:33 1847 0

Ценков и Маринов
Ценков и Маринов

Рали Мароко 2012 официално завърши след 6-и етап, с дължина 171 км. И двете останали български машини успяха да стигнат до заветната финална линия.

Тодор Христов (Yamaha) поддържаше константно темпо в последните два етапа, въпреки че кара контузен и успя да завърши на 49-о място в общото класиране с мотоциклетите. В класа си Enduro Cup Quad, Христов завършва на силното трето място. 

За Петър Ценков  и Иван Маринов (Opel Antara) последните два етапа бяха доста силни. На етап 5 българите завършха с 16-о врме, а в последната състезателна отсечка вчера бяха 14-и. Така, в генералното класиране Ценков и Маринов са на почетното 21-во място, в конкуренция 50 финиширали автомобила в рали Мароко 2012.

Не така добре се развиха нещата за съотборника на Ценков Раул Данино. Чилиецът завърши етап 5 на 11-о място и се движеше в топ 20 на генералното. На последният етап, обаче, Данино катастрофира в дупка и обърна автомобила си по таван. Той и навигаторът му Шави Галиндо са в болница, без опасност за живота. 

Избрани снимки от надпреварата>>

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови