Роли, които холивудските звезди отказват

Николаос Цитиридис 18 октомври 2012 в 13:16 9108 4

Роли, които холивудските звезди отказват.
Роли, които холивудските звезди отказват.

Джак Никълсън е отказал да играе Майкъл Корлеоне в "Кръстникът", Ал Пачино не е искал да се снима в "Междузвездни войни", а увековеченият чрез снимката си с премиера Бойко Борисов, Робърт Де Ниро категорично е отхвърлил поканата за играе Христос във филма "Последното изкушение на Христос", направен по романа на Никос Казандзакис.

Ето още актьори, които навярно са пропуснали ролите на живота си. 

 

Джак Никълсън 

Кръстникът (1972) – отказва ролята на Майкъл Корлеоне (Ал Пачино). „Кръстникът” се превръща в най-обичаният филм на всички времена, получава 3 "Оскара" и още 7 номинации (включително за най-добра поддържаща роля на Ал Пачино). 

Апокалипсис сега (1979) – отказва ролята на Уилард (Мартин Шийн). Филмът спечелва "Златна палма" в Кан, 2 "Оскара" и още 6 номинации.

Рейнман (1989) – отказва ролята на Реймънд Бабит (Дъстин Хофман). Филмът спечелва 4 "Оскара" (включително за главна мъжка роля на Дъстин Хофман) и още 4 номинации.

 

 

Ал Пачино 

Близки срещи от третия вид (1977) – отказва ролята на Рой Ниъри (Ричард Драйфус). Филмът печели два "Оскара" и 7 номинации.

Междузвездни Войни (1977) – Отказва ролята на Хан Соло (Харисън Форд). Филмът се превръща в легенда, един от най-влиятелните и успешни филми на всички времена. Спечелва седем "Оскара" и още четири номинации.

Обичайните Заподозрени (1995) – Отказва ролята на Дейв Куян (Чаз Палминтери), защото играе полицай в друг филм по това време („Жега”). „Обичайните заподозрени” печели два "Оскара" и бързо се превръща в култов филм.

Трафик (2000) – Отказва ролята на съдя Робърт Уейкфилд (Майкъл Дъглас). „Трафик” получава четири "Оскара" и една номинация.

Флашданс (1983) – Отказва ролята на Ник Хърли (Майкъл Нури), защото щяла да изложи на риск „гангстерския” му образ. Филмът печели "Оскар", три номинации и се превръща в култ за американското кино на 80-те.

 

Робърт Де Ниро

Последното изкушение на Христос (1988)– Отказва ролята на Исус (Уилям Дефо). Скандалният филм по романа на Никос Казандзакис получава номинация за "Оскар".

Сам вкъщи (1990) – Отказва ролята на Хари (Джо Пеши). Филмът получава две номинации за "Оскар" и бързо се превръща в класика.

Сиянието (1980) – Стенли Кубрик е обмислял Робърт Де Ниро за ролята на Джак Торънс (Джак Никълсън) , но след като гледал „Шофьор на такси” променил мнението си.

Острие на мрака (2010) – Де Ниро напуска филма и ролята на Дариус (Рей Уинстън) по време на първата снимачна седмица, поради творчески различия с режисьора Мартин Кембъл.

 

Шон Конъри 

Умирай трудно 3 (1995) – отказва ролята на Саймън Грубер (Джеръми Айрънс), поради сатанинската същност на героя.

Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена (2003) – отказва ролята на Гандалф (Йън Маккелън), защото не разбира романите и не иска да прекара 18 месеца обвързан с проекта. Конъри в последствие съжалява за избора си.

Матрицата: Презареждане и Матрицата: Революции (2003) – отказва ролята на Архитекта (Хелмут Бакаитис), защото не разбира сценария.  По-късно, Конъри съжалява за решението си.

 

Леонардо Ди Каприо

Матрицата (1999) – Отказва ролята на Нео (Киану Рийвс), защото се притеснява от количеството на специални ефекти, които ще се използват във филма. „Матрицата” се превръща в един от най-обичаните и влиятелни съвременни филми и получава четири номинации за "Оскар".

Ангели и демони (2008) – Отказва ролята на шамбелан Патрик Маккена (Юън Макгрегър), въпреки че тя му е лично предложена от Том Ханкс.

Sin City: Град на Греха (2005) – Отказва ролята на Роарк Мл. / Жълтото Копеле (Ник Стал). Филмът бързо се превръща в култ.

Първичен страх (1996) – Отказва ролята на Аарън Стамплър (първата роля на Едуард Нортън, за която получава номинация за "Оскар").

Мечтатели (2003) – Отказва ролята на Матю (Майкъл Пит), за да се снима в „Авиаторът”.

 

Брад Пит

Чарли и шоколадовата фабрика (2005) – Отказва ролята на Уили Уонка (Джони Деп). Филмът получава номинация за "Оскар".


Самоличността на Борн (2002) – Първоначално е избран за ролята на Джейсън Борн (Мат Деймън), но в последствие се оттегля, за да изиграе друг таен агент в „Шпионски Игри” (2001).

Аполо 13 (1995) – Отказва една от главните роли, за да се снима в „Седем” (1995). „Аполо 13” печели две награди "Оскар" и получава още седем номинации.

Александър (2004) – Отказва ролята на Хефестион (Джаред Лето), поради лични съображения към героя.

Американски психар (2000) – Отказва ролята на Патрик Бейтман (Крисчън Бейл).

Матрицата (1999) – Отказва ролята на Нео (Киану Рийвс)

 

Джони Деп

Интервю с вампир (1994) – Отказва ролята на Лестат (Том Круз). Филмът получава две номинации за "Оскар" .

Скорост (1994) – Отказва ролята на Джак (Киану Рийвс). Филмът печели два "Оскара", още една номинация и се превръща в екшън класика на 90-те.

X-Мен (2000) – Отказва ролята на Върколака (Хю Джакман).

Дракула (1992) – Деп е първият избор на Франсис Форд Копола за ролята на Джонатан Хейкър (Киану Рийвс), но студиото отхвърлило идеята. „Дракула” печели три "Оскара" и получава една номинация.

Телма и Луиз (1991) – Отказва ролята на пътуващия на стоп Джей Ди (Брат Пит). Филмът изстрелва кариерата на Брад Пит, печели "Оскар" и още пет номинации.

Хълк (2003) – Отказва ролята на Брус Банър (Ерик Бана).

 

Крисчън Бейл 

Батман Завинаги (1995) – Крисчън Бейл се явява на прослушване за ролята на Робин (Крис О’Донъл). Десет години по-късно, Бейл играе ролята на Батман в „Батман в Началото”, а малко по-късно заявява, че не желае да продължава ролята си на Батман, ако в продукцията е включен Робин.

Казино Роял (2006) – Отказва ролята на новия Джеймс Бонд (Даниел Крейг), защото ненавижда всичко това, което героя олицетворява. Бейл също отговаря, че вече е играл ролята на сериен убиец.

Списъкът на Шиндлер (1993) – Отказва краткотрайна поява във филма. „Списъкът на Шиндлер” се превръща в един от най-въздействащите филми на всички времена. Филмът печели седем "Оскара" и получава още пет номинации.

 

Хийт Леджър 

Спайдър-мен (2002) – Отказва ролята на Питър Паркър / Спайдър-мен (Тоби Магуайър), защото не иска да си изгради образ на типичния супергерой. За ролите си в трите филма, Тоби Магуайър получава 150 милиона долара.

Сблъсъци (2004) – Отказва ролята на полицай Том Хансън (Райън Филип). Филмът печели три награди "Оскар" и още три номинации.

Австралия (2008) – Отказва ролята на Дроувър (Хю Джакман), за да изиграе Жокера в „Черният рицар”.

 

Харисън Форд 

Списъкът на Шиндлер (1993) – отказва ролята на Оскар Шиндлер (Лиам Нийсън). Лиам Нийсън получава номинация за "Оскар" за най-добра мъжка роля.

Пришелецът (1979) – отказва ролята на Далас (Том Скерит). Филмът печели "Оскар" за визуални ефекти и се превръща в едно от най-големите постижения в жанра.

Джурасик Парк (1993) – отказва ролята на д-р Алън Грант (Сам Нийл). Филмът печели три "Оскара".

На лов за Червения октомври (1990) – отказва ролята на Джак Райън (Алек Болдуин). Филмът печели "Оскар" и още две номинации
"Патриотът" (2000) – отказва ролята на Бенджамин Мартин (Мел Гибсън). Филмът получава три номинации за "Оскар".

 

Уил Смит 

 

Матрицата (1999) – отказва ролята на Нео (Киану Рийвс), но по-късно споделя, че не съжалява, защото „Киану е страхотен като Нео”.

Телефонна Клопка (2002) – отказва ролята на Стю Шепард (Колин Фарел)

 

Не знам за вас, но аз все още се радвам, че Ал Пачино не е Хан Соло. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови