Три български машини на старта на рали Мароко 2012 утре

Христомир Николов 13 октомври 2012 в 19:57 1629 0

Рали Мароко
Рали Мароко

Утре стартира рали Мароко 2012, най-голямата африканска рали-рейд надпревара и второто по големина пустинно състезание след рали „Дакар”. На старта в подстъпите на Сахара ще застанат общо 180 състезателни машини от всички категории, включително тези на топ пилотите от цял свят.

За наша радост, на старта на рали Мароко 2012 ще има и три български машини. С ATV Yamaha участие ще вземе доайенът на българския оф-роуд Тодор Христов. Заедно с него в отбора Bulgarian Off-road Team дебют ще направи екипажът Орлин Алексиев – Александър Стоянов (BMW X1 T1). С автомобил Opel Antara ще видим и екипажа Петър Ценков – Иван Маринов, които тази година започнаха сериозна подготовка за „Дакар” 2013. Ценков е двукратен сребърен медалист от Мароко, но с ATV. Негови съотборници с Opel Antara ще са бронзовите медалисти от Breslau Balkan 2012 Раул Данино и Шави Галиндо.

Организаторите на рали Мароко 2012 общават един грандиозен рали-рейд спектакъл, с разнообразен терен и нови територии. Надпреварата, както споменахме, ще привлече елитът в този спорт.>>OЩE>>

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови