Скок с парашут от ръба на космоса (НА ЖИВО)

Николаос Цитиридис 09 октомври 2012 в 11:10 5382 0

Феликс Баумгартнер. Снимка Bulgaria On Air
Феликс Баумгартнер. Снимка Bulgaria On Air

Австрийският пилот Феликс Баумгартнер ще се превърне в първият човек, който ще премине звуковата бариера само със скафандър. Може да наблюдавате уникалния скок на живо в сайта OFFNews.bg в 16:00 часа българско време.

Космонавтът ще направи скок от ръба на космоса и това ще бъде най-опасната и дръзка авантюра на десетилетието. Скок от 36 576 м. ще бъде увековечен и при подходящи метеорологични условия това ще се случи още днес.

 Феликс Баумгартнер е познат на хората със своите хиляди свободни полети. През 2003 той осъществи първия свободен полет над Ламанша с карбоново крило. Той е летял с парашут от статуята на Исус Христос в Рио де Жанейро.

Проектът на Ред Бул "Стратос" се подготвя от години. Основна цел е да събере ценна информация за безвъздушното пространство, която ще подобри сигурността на полетите и ще скъси разстоянието на човека до Космоса.

Автрийският летец е на път да счупи няколко рекорда днес - този за свободен височинен скок, за скорост на падане на човек и за скок с най-дълга продължителност.

На живо може да гледате тук:

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови