Търсят се доброволци за ремонт на пострадалите къщи от труса в Пернишко

Борислава Славова 25 септември 2012 в 16:37 1898 1

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Неправителствени организации набират доброволци за ремонт на по-леко пострадалите къщи от земетресението в област Перник.

Доброволците ще бъдат ангажирани в товаро-разтоварителни и изкопни дейности, боядисване, лакиране и други общи работи, зададени от строителните специалисти.

При желание от тяхна страна могат да се включат и при довършителните работи по изграждането на сглобяемите къщички, които ще се предоставят на най-тежко пострадалите.

Приоритет в строителните дейности ще са пострадалите къщи на хора в затруднено положение.

Възстановителните работи, за които ще помагат доброволците, започват на 1 октомври и ще продължат до средата на месец ноември.

На желаещите да се включат ще бъдат осигурени транспорт от София до Перник и обратно, храна и вода, предпазни средства и ще им бъдат направени застраховки.

Доброволците ще работят по предварително изготвен график, разделени на групи,  придружени от строителни специалисти, които да ги напътстват по време на работата им.

За изготвянето на седмичните графици доброволците трябва да посочат точните дни, в които могат да участват в строителните дейност, включително събота и неделя.

Повече информация може да получите от Българския център за нестопанско право на телефон 02/ 981 66 17  и на e-mail: [email protected].

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков