Рок фестивал за авторска песен ще се проведе в София

Борислава Славова 24 септември 2012 в 12:37 2792 1

"Силата на рока 2"

За втора поредна година в столичният клуб „Rock It” ще се проведе есенният национален рок фестивал за авторска песен "Силата на рока".

На 26, 27 и 28 септември от 18.00 до 23.00 часа млади и талантливи автори на песни в стил „Рок” ще представят на живо творбите си пред шестчленно жури. Всяка от групите ще има 25 минути на разположение, в които ще представи и други песни от репертоара си. Освен журито, съставено от рок-музиканти и музикални журналисти, оценки на изпълненията ще дава и публиката.

Победителите ще получат грамота, а първенците ще отнесат голямата награда – „Запис на сингъл” в студио „Loud-Fi”. Сред наградите ще има китара и други изненади.

Програмата на фестивала предвижда в първите два дни (26-ти и 27-ми) да се изявят всички групи в конкурсната програма, а на 28-ми да бъде финалното парти със сетове на избраните на 1-во, 2-ро и 3-то място.

Идеята на този фестивал е да привлече нови и непознати изпълнители и групи от цялата страна, както и да се помогне на участниците да се популяризират и да се качат на професионална сцена, за да покажат своите умения.

Организатори на проявата са компанията „Mr.Rock” (Милена Славова) и домакините от „Rock It” със съдействието на Министерство на Културата.

Одобрени са вече групи, които са изпратили свое демо на нова песен, с която ще се състезават в конкурса.

На 26-ти септември на сцената ще се качат Response (София), Downer Kill (Пловдив), Attic Noise (София), Parallax (София), Full Circle (София), Crashbrake (София).

На 27-ми септември ще са Ренегат (Пловдив), Scream Of Desire (Девин), Headmaster (Варна), Немо (София), Soundprophet (София), Fanagoria (София) и Rare Breed (София).

Входът за събитието е 3 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови