Двама пожелаха ОЦК-Кърджали

Вероника Шербанова 14 септември 2012 в 08:43 1501 0

Разпродават имуществото на ОЦК-Кърджали. Снимка: БГНЕС
Разпродават имуществото на ОЦК-Кърджали. Снимка: БГНЕС

Двама са кандидат-купувачите на ОЦК-Кърджали. Това стана ясно след края на последния срок за подаване на документи за участие в търга за завода, който изтече в 17 часа вчера, съобщи БНР. 

В търга ще участват двама кандидати, които са закупили тръжни книжа в последните часове на работния ден. Засега не е ясно кои са фирмите, които ще участват в наддаването. 

Търгът за собствеността на комбината започва в 9.00 часа днес. Първоначалната цена за цялото цинково производство е малко повече от 8 милиона лева. Срещу тази цена ще получи сградите и земите на ОЦК-Кърджали, тъй като машините са обезпечени по друга сделка и вече са продадени. В търга участват още новите производства, които трябваше да бъдат пуснати преди години, работническият стол и подстанцията, от която заводът се захранва с електричество. Предложен е дори един от комините на комбината.

С парите от продажбата ще се удовлетворят исканията на група кредитори, сред които две банки и част от напусналите работници, който не са получвали заплати от 5 месеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови