bTV продължава войната за „Господарите“

Виктория Викторова 12 септември 2012 в 17:25 2893 3

Рачков, Зуека и Халваджиян (от ляво на дясно) след раздялата си с bTV преди 5 месеца. Снимка: БГНЕС
Рачков, Зуека и Халваджиян (от ляво на дясно) след раздялата си с bTV преди 5 месеца. Снимка: БГНЕС

bTV продължава войната с Нова Телевизия за „Господари на ефира“, като вчера обяви, че предприема действия „по официален път“.

Според bTV правата им са нарушени от излъченото на 10 септември предаване от десетия сезон на българския вариант на Striscia la Notizia – италианския оригинал на формата.

„БТВ Медиа Груп” ЕАД притежава ексклузивните права върху формата Striscia la Notizia и българската версия на предаването за територията на страната. Излъчването на предаване със съдържание, което копира Striscia la Notizia, без уредени права с правоносителите, е безпрецедентно за медийната практика в България, особено, когато нарушението е извършено от национална медия, каквато е Нова телевизия.“, се казва в разпратеното до медиите съобщение.

В началото на месеца двете телевизии обмениха остри реплики по повод закупуването на правата на италианския вариант на предаването от bTV, което беше предприетата мярка от въпросната медия за „маркиране“ на продукцията. Войната беше породена от напускането на екипа на „Господари на ефира“ от bTV след шумен скандал преди около половин година. От Нова Телевизия бяха категорични, че излъчването на чуждестранните „Господари“ не пречи по никакъв начин на нашенската разновидност с водещи Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека, защото българското издание вече достатъчно се е индивидуализирало и отклонило от оригинала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews