Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Задава се нова вълна от полицейски протести

Юлиан Христов 12 септември 2012 в 14:06 2264 7

Полицаи на протест. Снимка: БГНЕС
Полицаи на протест. Снимка: БГНЕС

Задава се нова вълна от протести на служителите в МВР. Днес Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) разпространи съобщение, че е стартирала подготовката на протест с искания за увеличение на заплатите на служителите в МВР и промени в нормативни актове, регламентиращи дейността им.

От Федерацията вече са информирали МВР за своите намерения и официално са уведомили кмета на София, като се надяват този път да не им бъде забранено да протестират. Определените за протеста дати са 23 и 24 септември 2012г. в столицата.

"Синдикалистите в момента създават вътрешна организация сред своите членове, разпределени в 125 синдикални дружества в цялата страна и са получили официално становище, че ще бъдат подкрепени от Синдикат на служителите в затворите в България", се казва в прессъобщение до медиите. 

От СФСМВР заявяват, че подготовката на протестните действия е в резултат на "несъстоялите се преговори и демонстрираната до момента липса на каквото и да е желание от страна на МВР да обсъди по същество възможностите за удовлетворяване исканията на Федерацията".

От синдиката напомнят, че техните искания са представени в МВР на 27 юли 2012г. и за месец и половина е проведена само една среща с представители на МВР. На срещата на 22 август 2012г., не бяха проведени преговори по същество, а се обсъдиха някои технически въпроси. 

"Именно демонстрираното в продължение на месец и половина пренебрежение от страна на МВР и неглижирането на основателните искания на Федерацията са причина за подготовката на протести в края на месец септември 2012г.", се казва още в текста на съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews