Уволняват човека, който разкри корупцията в ДАИ

Светослав Метанов 24 януари 2018 в 14:25 30670 7

Шефът на "Автомобилна администрация" в София Кънчо Димитров най-вероятно ще бъде уволнен следващия понеделник, научи OFFNews.

Още на 12 юни м. г. транспортният министър Ивайло Московски обяви, че Димитров е уволнен. Това се случи след като след акция на ГДБОП за продажба на шофьорски книжки бяха арестувани 12 от общо 16 изпитващи от столичния ДАИ.

Всъщност шефът на столичната "Автомобилна администрация" до ден днешен не е освободен от работа, а още по-абсурдното е, че именно той е човекът, който е съдействал на ГДБОП за разкриването на схемата, по която подкупните му подчинени бяха разкрити.

Досега Кънчо Димитров бе в болнични, а междувременно осветлените за далаверата с разрешителните за правоуправление до един се върнаха на работа и в момента пак изпитват кандидат-шофьори. А това се случва въпреки че на шестима от тях прокуратурата повдигна обвинения за участие в организирана престъпна група за търговия с шофьорски книжки.

"Интересно защо г-н Московски иска да уволни единствено мен. Може би защото съдействах на компетентните органи за реализиране на арестите", заяви Димитров пред OFFNews.

Според него няма обяснение защо подчинените му, които са с повдигнати обвинения продължават да работят в системата.

"На 12 юни м. г. ми бе отправена заплаха, че ако не напусна доброволно, ще започнат проверки срещу мен и че за моето отстраняване ще се впрегне цялата държавна машина. Сега този план се реализира", каза още все още шефът на столичния ДАИ.

Според него след излизането му в болнични служители от администрацията му са карани да пишат доклади срещу него, които се регистрирали в деловодството само след одобрение на ръководството на ИА "Автомобилна администрация". Димитров твърди и че откакто Красимир Сребров е станал изпълнителен директор на ведомството там са започнали много странни назначения на хора без ценз и познания и са били уволнени добри професионалисти с дългогодишен опит. 

"Получих писмо, с което ми се искат обяснения за допуснати нарушения на база, на които срещу мен е започнато дисциплинарно производство. Всички те са подадени след като отказах да напусна доброволно. Някои от тях са смехотворни, например, че не съм отчел навреме фактури за ремонти, които са пристигнали след като вече съм бил в болнични, а други са заради доклади, които не са подписани от мен", обясни Димитров пред OFFNews.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13350

8

torbalancho

31.01 2018 в 07:40

То там хора с чиста съвест не могат да се задържат много, много...

12373

7

Emigirl

30.01 2018 в 15:14

....това трявба да послужи на всички хора с чиста съвест..срам и позор

13350

6

torbalancho

28.01 2018 в 12:51

еми разкрива неща дето ги няма заради това ББ и ЦВ казаха че няма корупция...

ББ каза, да нямаш друга корупция освен моята, защото аз съм яхова..

11568

5

PetarD

25.01 2018 в 12:26

Ей затова герберите ни занимават с някакви глупави конвенции. Защото са удобна дъвка за тях, докато краденето продължава с пълна сила. Само забележете какво става с информационната система на митниците.

12020

1

Димитър Костов

24.01 2018 в 15:47

В България е така...