Транспортният министър отиде в Няма такъв завод

OFFNews 18 декември 2021 в 12:33 14312 1

В рамките на визитата си в град Русе министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев посети "Експрес Сервиз" - единственото предприятие в България, което произвежда нови локомотиви.

Това е първата обиколка на министъра в железопътен обект, в който се извършват модернизация и поддръжка на подвижен жп състав.

Русенското предприятие изнася маневрени локомотиви по цял свят и извършва поддръжка на локомотивите на голям брой частни железопътни превозвачи от България и Румъния, но съвсем доскоро бе неглижирано тотално от БДЖ, въпреки високото качество на продуктите и услугите си. Бившият изпълнителен директор на БДЖ дори бе заявил по повод на "Експрес Сервиз", че "няма такъв завод".

Министър Събев с интерес се запозна с работния процес в русенското предприятие и установи, че е чисто, модерно и с добре организирана дейност, съобщават от Министерството на транспорта.

По време на обиколката стана ясно, че в изпълнение на сключен договор за модернизация на два теснолинейни локомотива между БДЖ и жп завода на стойност 4 022 600 лв., се очаква първият да бъде готов в началото 2022 г. Модернизацията включва локомотивите да са с изяло обновено вътрешно оборудване. Извършваните ремонтни дейности отговарят на екологичните норми, като за втория локомотив те ще стартират съвсем скоро.

Николай Събев изрази отново своята позиция, че развитието на екологичен железопътен транспорт е водещ приоритет на министерството и ще се положат всички усилия за това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4038

1

Moirae

18.12 2021 в 13:41

ЖП транспортът му майката по отношение превоза на пътници. Не случайно на запад и в Япония пътническите влакове са на такова ниво, като качество, организация, популярност и национална гордост бих казал. Ако беше на такова ниво, щеше ли магистрала Тракия до Пловдив винаги да е задръстена!? Освен това е по-екологичен.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews