Цветан Василев: Плевнелиев натискал Пеевски чрез Лютви Местан да тръгне срещу КТБ

Прокуратурата го рекетирала за 15 млн. евро, а от ГЕРБ го заплашвали, твърди Василев

OFFNews 05 септември 2017 в 20:30 12610 9

Снимка BiT

От прокуратурата опитали да рекетират Цветан Василев за 15 млн. евро, когато вече бил в Белград. Това обяви банкерът в интервю за BiT. 

По думите му опитът за рекет започнал още през 2014 г., преди КТБ да бъде поставена под специален надзор, за да не бъдат повдигнати обвинения на съпругата и дъщеря му, като тогава са му поискани 1 млн. евро. 

"Имаше обаче една друга насока – пак клан на прокуратурата, която работеше само на финансова основа. Там имахме предложения: Дайте едни 15 млн. евро и няма да имате проблеми. Това още от юни месец. Още от юни 2014 г. Още тогава, около 20 юни, за първи път дойде изнудване за пари чрез българската прокуратура, за да не бъдат обвинени съпругата ми и дъщеря ми. Забележете, тогава те нямат никакви доказателства, тогава се атакува банката, банката дори още не е поставена под особен надзор, не се знае дали ще бъде спасявана, или не, но те пратиха послания, че за да не бъдат обвинени г-жа Василева и Радосвета, те искат пари", каза той.

Василев обеща в следващо интервю да разкрие имената на хората, които са поискали парите. 

Той обясни, че той и семейството му не са били посещавани от фактори в ГЕРБ, както се твърди, но от страна на партията са пристигали послания, в това число и от Борисов. По думите му посланията са били за сплашване.  

Банкерът твърди, че е предупреждавал редица политици за готвения фалит на КТБ, сред които Сергей Станишев, тогавашния премиер Пламен Орешарски и тогавашния финансов министър Петър Чобанов, които обаче не направили нищо по въпроса. 

Борисов също е бил уведомен, посочи Василев, като допълни, че той също не е направил нищо, когато се е върнал на власт. 

Цветан Василев обяви, че се е срещал със Станишев в дома му няколко пъти, като на срещите са присъствали още Моника Станишева и Гриша Ганчев. 

Поне два пъти се срещахме, в самото начало на юни, обяви Василев. 

"Моника Станишева ни е посещавала във Виена. Това се случи във фоайето на един хотел – там има записи на камери и може да се докаже. Тя обаче имаше други идеи – да отворим кошницата и да пазаруваме медии в този момент", каза Антоанета Василева.

Василев допълни, че Моника му казала, че атаката срещу него е "брутална".

КТБ беше фалирана заради действията на службите и прокуратурата. Никой не направи нищо. Никой не искаше да се опълчи на малоумията на прокуратурата, подчерта той. 

Банкерът твърди още, че в атаката срещу него и срещу КТБ е участвал и експрезидентът Росен Плевнелиев.

"Нямам съмнения, че и президента Росен Плевневнелиев е бил наясно с готвения удар срещу банката. В един от разговорите ми с Пеевски той ми каза, че именно Плевнелиев го натиска чрез Лютви Местан да тръгне срещу мен и КТБ", обясни Цветан Василев.

Той допълни, че се е срещал само веднъж с Плевнелиев и оттогава е "погнусата" му към него. 

Двамата се срещнали, когато Плевнелиев бил регионален министър и принципал на ГУСВ, като банкерът твърди, че атаките срещу банката са започнали още тогава. По думите му Плевнелиев без съмнение е знаел за готвения фалит на КТБ. 

Цялото обвързване на Борисов и Пеевски, за което и слепците вече са видели, че е факт, е причина в ГЕРБ да започнат да се съмняват в Борисов, категоричен е Цветан Василев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12373

10

Emigirl

07.09 2017 в 14:24

И един мармот завиви шоколада в станиол..пак ни разказва приказки

12392

9

мгергов

07.09 2017 в 13:45

Крадецът вика дръжте крадецът, а българските медии ще си строшат краката да публикуват...срамота!

10571

8

Hissarion

07.09 2017 в 09:48

Кой пък в ГЕРБ се съмнява в Борисов? Може би Суджука и винградския бабаит са се поусъмнили напоследък, но иначе базата е предана до ГРОБ.

11739

7

muhlio

05.09 2017 в 23:29

Плевенлиев се обадил на Прасчо и го натиснал да фалира КТБ!
ХА-ХА-ХА.....Цветанов и Пеевски не бяха ли съдружници дълго време???
Плевенлиев, не беше ли единствения политик застанал срещу Пеевски???

11739

6

muhlio

05.09 2017 в 23:25

"Нямам съмнения, че и президента Росен Плевневнелиев е бил наясно с готвения удар срещу банката. В един от разговорите ми с Пеевски той ми каза, че именно Плевнелиев го натиска чрез Лютви Местан да тръгне срещу мен и КТБ", обясни Цветан Василев.¨
ХА,ХА,ХА.....Един път Пеевски е лъжец...другия път не е!!!

25665

5

Victimized

05.09 2017 в 23:16

Ами че той не казва нищо което да не сме го очаквали. Мога да се обзаложа, че огромен процент от хората точно така ги виждат нещата. Но в предаването го изкарват чист, невинен, набеден и така на татък.
Иначе той е знаел за надуването на балона с държавни пари, необезпечени и лоши кредити, и всичко друго по тази линия.
Единственото в което е жертва е това, че накрая се оказва главния бушон който е нагласен да изгори. Това може би не го е очаквал , но за всичко друго е съучастник...

8000

4

Кирил Стоянов

05.09 2017 в 22:27

Всички са еднакви.. крадат лъжат и после викат : Българя е с финансова стабилност.Аз що ли не я виждам ?