Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Шефът на Lafka: Това е изцяло бизнес проект

OFFNews 19 февруари 2014 в 13:58 7100 5

Lafka е изцяло бизнес проект. Абсолютно невяро е, че налагаме монопол върху определени издания и определени пресгрупи. Това заяви изпълнителният директор на "Табак Маркет" АД Борис Захариев пред bTV в отговор на създалото се напрежение заради заливането на пазара в страната с магазини Lafka и масовото закриване на старите будки и магазинчета за вестници и цигари.

"Тютюневите изделия и печатните издания са наш фокус, тоест те са групите, които докарват трафик на клиенти и ние държим в тези две групи да предлагаме абсолютно целия асортимент , който се предлага на местния пазар", каза той.

Той бе категоричен, че печели конкурсите на общините напълно честно.

"Във всеки един от градовете,в които оперираме наши обекти, сме участвали в една открита, прозрачна процедура, която в повечето случаи е търг или конкурс. Законът не позволява други начини за отдаване под наем на тези места.

Смея да твърдя абсолютно отговорно, че в процедурите, в които сме участвали, няма дискриминационни условия, тоест всеки един търговец може да участва, разбира се, ако има визията за бизнеса си за 10 години напред или 5 или за колкото е даден самият конкурс", заяви той.

"Ние създадохме един доста добър модел на самия павилион и това се оценява почти навсякъде. Самият производител е свободен да продава и на други кандидати,които биха искали да се възползват от нашия опит,съответно да поръчат павилион при него", допълни Захариев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews