Парламентът решава да има ли одит в БНБ

ОFFNews 29 април 2015 в 07:32 3319 2

Снимка БГНЕС

Според проектопрограмата на парламента, която ще бъде гласувана на редовното пленарно заседание, депутатите ще решат дали ще възложат на Сметната палата да извърши одит на БНБ.

Проверката ще разгледа ефективността и ефикасността на банковия надзор, осъществяван от БНБ в периода от 1 януари 2012 година до 31 декември 2014 година. Вносители на предложението са Мартин Димитров от Реформаторския блок и група народни представители.

Като първа точка от проектопрограмата си, народните представители ще продължат с второто гласуване на промените в Закона за пазарите и финансовите инструменти. Припомняме, че в петък депутатите отмениха парламентарния си контрол и удължиха работното си време до приемането на точката, но депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров направи процедурно предложение за прекратяване на заседанието. Предложението му бе прието с 69 гласа „за”, 10 „против”, а 4 се въздържаха.

Ще бъде гласувано и удължаването на срока на действие на Временната анкетна комисия за проверка и оценка на състоянието на енергетиката в България към 31 януари 2015 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!