Международна изложба на отбранителна техника 'Хемус' се отлага за октомври

OFFNews 15 април 2020 в 16:36 1443 0

Снимка БГНЕС

Правителството прие решение, с което да се отложи международната изложба на отбранителна техника "ХЕМУС", съобщиха от правителствената пресслужба. 

Това решение е взето въз основа на обявеното извънредно положение от Народното събрание.

С оглед нормалното протичане на организационните действия Министерски съвет предлага в рамките на една седмица през месеците септември и октомври да се проведе изложбата. Изборът на период се възлага на организационния комитет, който организира събитието. 

На сайтът на "Хемус" 2020 има съобщение, от което става ясно, че изложбата се отменя за началото на октомври месец. 

"ХЕМУС" е създаден през 1995 г. и е посветен и насочен към укрепване на националната сигурност в нейните различни съставни части - отбрана (сухопътни войски, военноморски сили, военновъздушни сили, съвместни способности, комуникации, логистични способности и т.н.), антитероризъм, гранична сигурност, вътрешна сигурност, киберсигурност, безпилотни и роботизирани системи и т.н., както и към развитие на потенциала на българската отбранителна индустрия. Това събитие е създадено с цел разширяване на международното стратегическо сътрудничество и диалог. 

Международно изложение на отбранителни продукти и услуги осигурява платформа за европейските и международни компании да демонстрират техните иновации пред широка аудитория, която включва техни партньори на отбранителната и в областта на сигурността индустрия, високопоставени представители на държавни институции и Въоръжените сили, официални гости от европейската и международна общност. 

От българска страна основни потребители на излаганите продукти и услуги са Въоръжените сили, структурите на МВР и Службите за сигурност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша