КЗК спря поръчка на "Мини Марица-изток"

OFFNews 02 юни 2014 в 14:54 2471 0

Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на изпълнителния директор на "Мини Марица-изток" за откриване на процедура за избор на транспортна фирма, която да превозва на работниците и служителите, както и за културни, спортни и социални мероприятия.

Причината е, че в документацията за участие са включени изисквания, които ограничават участието на потенциални кандидати в обществената поръчка.

КЗК счита за неоправдани въведените условия за конкретно отстояние на автосервизната база и изискването тя да разполага с миниум толкова канали за обслужване на автобуси, колкото са определените резервни автобуси за съответната позиция (подобни изисквания будят съмнение за нагласена поръчка - бел.ред.).

Комисията е установила още, че възложителят е дефинирал неясно начина, по който се формира стойността на договора, върху която се изчислява размера на гаранцията за изпълнение.

КЗК счита също така за нарушение на закона условието, заложено от възложителя, според което той има право да променя, възлага допълнителни или съкращава линии едностранно по време на изпълнение на договорите, като за целта изпраща 15-дневно писмено уведомление към изпълнителя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews