Купувачът на ЧЕЗ: Обидена съм, не съм Гинка от Требич

По бг законодателството фирма Инерком можеше да има и 2 лева капитал, заяви Върбакова

OFFNews 26 февруари 2018 в 08:51 15147 19

Собственичката на фирма "Инерком" Гинка Върбакова, която бе избрана от ЧЕЗ за купувач на бизнеса им в България, заяви, че е обидена от това, че в публично пространство за нея се говори на малко име. Не съм "Гинка от Требич", заяви Върбакова по Нова тв. 

"Най-обидното беше говоренето на малко име, ставането на името ми като нарицателно, без никой да пожелае да се запознаем, да разговаря с мен, да види компаниите ми. Процедурата тече повече от година. Никой до този момент не ни потърси и не попита какви сме. Ако някой е имал притеснения можеше да дойде. Намираме се в законова държава, пазарна икономика, не могат да бъдат ограничени по този начин правата на инвеститорите. Ако се връщаме към национализация това са едни далечни и тъмни времена", заяви Върбакова.

Бизнесдамата призна, че компанията, която участва в процедурата, е на 1 година: "Това е компания, зад която стоят моите компании. Фирмата е създадена специално за сделката. Затова тя няма опит и е с капитал от 50 хиляди лева. Според българското законодателство, тя можеше да е и с 2 лева капитал".

Запитана как банката си гарантира, че обезпечава парите, Гинка Върбакова отвърна: „Практиката е при такъв вид финансиране да бъдат залагани акциите на дружеството, тоест това е напълно позната във финансовите среди практика”. И допълни, че активите на нейните компании се оценяват на около 100 милиона лева.

Тя призна, че от 20 години познава Теменужка Петкова, която подаде оставката си като енергиен министър, след като сделката беше обявена публично.

На въпрос дали Петкова е помогнала по някакъв начин в осъществяването на сделката за продажбата на ЧЕЗ, Гинка Върбакова беше категорична: „Цялата сделка се проведе под чешкото законодателство. Цялата сделка и разговори бяха в Прага и българското правителство, български министри или български политически лица не са имали абсолютно никаква информация за нея. Това е една частна сделка”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11851

19

Дядо Кольо

28.02 2018 в 18:40

Живот като песен "...две съседки, две кокетки, чернооката е Гинка /Върбакова/, а пък русата - Калинка /Илиева/. Аз се чудя и се мая, де ще му излезе края?..."

11866

18

кумчо вълчо

27.02 2018 в 15:22

Гинке, Гинкееее

Га зе да ги разбирагаш тия работим ма бульо - ошфорки, финансирвания ... бре, бре. Ем що си се набутала 50 бона да регистрирваш фирма ми не мина само 2 кинта щом може?
То едно е да имаш фирма с импулсни телефони дето ЕТ "Гинка" сама си пъшка на клиентите, друго е целото енего.

77927

17

El Commandante

26.02 2018 в 21:13

Брато, отвори си очите и гледай бе, сляп ли си?

77927

14

El Commandante

26.02 2018 в 14:51

“Ръсите обиди срещу Гинка , но тя има имущество за 100 милиона лева”

Че нЕкой има имущество за сто милиона и нагоре е ясно.
Ама нЕкой, не тая селска пръчка дето се води собственичка.

11866

11

кумчо вълчо

26.02 2018 в 11:28

Гинке, ма бульо! Ако ми се скъсат жиците и твоята от фирмичка ми кажат, че нямат одобрен бюджет да се справят с проблема ко прайм? Ше ми пъшкаш по телефона или?
Щото това като ми се беше случило и от тукашните ЧЕЗ ми казаха, че ги боли катерицата - писах един обстоен е-мейл до чехите и намериха финнасиране да опънат две жици на момента. Ама с тебе ко прайм се питам. Като гледам най-много да ми попъшкаш по телефона. То това ниво се стигнала тая държава!