Кунева: "Южен поток" дълбае пропаст между България и ЕС

Елица Мартинова 03 ноември 2013 в 15:07 3456 4

Меглена Кунева. Снимка: БГНЕС
Меглена Кунева. Снимка: БГНЕС

 

"България дълбае пропаст между себе си и Европейския съюз чрез корупция". Това заяви в коментар по подписаното споразумение за проекта "Южен поток" лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева.

По думите й първата стъпка към отдалечаването на България от ЕС е било решението, с което Народното събрание възложи на Министерски съвет да удължи мораториума върху продажбата на земеделски земни на чужденци.

Бившият еврокомисар е категорична, че чрез споразумението за "Южен поток" страната ни е затвърдила позициите на руските корпоративни интереси у нас.

„По тръбата ще тече зависимост и политика, не газ и дори не става дума за интерес на руската държава, а за руски корпоративен интерес на наша територия", смята бившият еврокомисар.

Според Кунева България става все по зависима. По думите й действията на България показват, че страната не се интересува от политиките на Европейския съюз.

Кунева обяви, че след броени дни във Вилнюс ще бъде сключено споразумение за стратегическо партньорство между Украйна и ЕС, а България е пропуснала да се възползва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews