Кой ще ни даде пари, питат пътностроителните фирми

OFFNews 21 февруари 2022 в 13:09 2687 2

Българска браншова камара „Пътища“, която обединява фирмите в пътно-строителния бранш, алармира, че все още компаниите от сектора не са си получили получили парите от държавата за вече извършени дейности.

След активен диалог беше постигнато съгласие между компаниите и възложителя, в лицето на Агенция „Пътна инфраструктура“ за подписване на споразумения за предсрочно прекратяване на договорите за текущ ремонт и поддържане на републиканска пътна мрежа. Разписани бяха срокове и ангажименти за разплащане на вече извършени и текущи дейности, но постъпки за спазване на тези договорености все още няма, заявяват от организацията.

Пътищарите настояват за среща с финансовия министър г-н Асен Василев и регионалния министър г-н Гроздан Караджов и посочват, че в Закона за бюджета на Република България за тази година не са предвидени средства за разплащане на поетите ангажименти. 

Българска браншова камара „ПЪТИЩА“ е силно обезпокоена, подобно безотговорно поведение и неглижиране договореностите, застрашава възможността за адекватно изпълнение на споразуменията за Текущ ремонт и поддържане. Обезпечаването на дейността без финансов ресурс е невъзможно и създава реална опасност за изпадането в колапс на републиканската пътна мрежа, което неминуемо ще доведе до икономически последици за страната, категорични са пътищарите.

Иначе организацията им е доволна от обявените планове на министъра на регионалното развитие и благоустройството г-н Гроздан Караджов за ремонт на над 3000 км. от пътната мрежа на Република България. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

22.02 2022 в 08:22

на Бай Тошо бодигарда по лошо от Тошо строи
 
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков