Караниколов: Емилян Гебрев не е собственик на Дунарит

OFFNews 06 септември 2017 в 12:58 5806 1

„Ситуацията със собствеността на „Дунарит“ е много объркана. Г-н Емилиян Гебрев не е вписан в Търговския регистър като собственик на дружеството”. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на брифинг в Министерството на икономиката.

По думите му към момента собственик си остава дружеството "Кемира", акциите на които са запорирани от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОМПИ), което е видно от Търговския регистър.

„Имаше спекулации, че Министерството на икономиката отнема лиценза на "Дунарит", но не е вярно. Поемаме ангажимент дружеството да не спира работа си и работниците да запазят работните си места“, добави Караниколов.

Според него вакуум в този бизнес няма - ако едно дружество бъде спряно, чуждестранни конкуренти идват на негово място.

Караниколов припомни, че Държавна консолидационна компания (ДКК) е платила на синдиците на КТБ, като с тези пари ще бъдат удовлетворени кредиторите на банката. В тази връзка дори имало благодарствено писмо към премиера Бойко Борисов и Министерството на икономиката от страна на „Дунарит".

Следващата седмица Министерството на икономиката ще представи анализ за състоянието около задълженията на „Дунарит“. Икономическият министър увери, че ведомството ще работи в интерес на работниците, оптималното функциониране на дружеството и респективно на целия военно-промишлен комплекс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

1

Victimized

06.09 2017 в 18:10

Това си е чист опит за придобиване на печелившо предприятие. Поредния опит...