Фондът за гарантиране на влоговете назначи агент на ДС за постоянен синдик на КТБ

Александра Маркарян 23 април 2015 в 14:11 2118 0

Фондът за гарантиране на влоговете в банките назначи временните синдици на Корпоративна търговска банка за Росен Ангелчев и Лазар Илиев за постоянни синдици на банката на Цветан Василев.

Решението е взето днес, 23 април, от Управителния съвет на Фонда, след като вчера Софийски градски съд постанови решение за обявяване на КТБ в несъстоятелност, считано от 6 ноември 2014 г.

Росен Ангелчев е бил секретен сътрудник на Държавна сигурност по времето на комунистическия режим. Само за една година – от регистрирането му през 1988 до снемането му от оперативен отчет през 1989 г. - Ангелчев е успял да остави три тома работно досие, става ясно от решението на Комисията по досиетата от 21 април, с което са огласени свързаните с бившите комунистически служби за сигурност синдици в регистъра на БНБ.

След публикуването на решението на Комисията OFFNews изпрати запитване до Фонда за Ангелчев. Попитахме дали огласяването на факта, че Ангелчев е бил зависим от комунистическите служби ще доведе до неговото отстраняване. Попитахме и дали той е бил проверяван и защо е бил назначен, преди да стане ясен резултатът от проверката на комисията.

Отговор не получихме. Вместо това днес Ангелчев бе назначен за постоянно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки