Е-винетката трябва да е активна до 5 мин. след закупуването ѝ

OFFNews 27 август 2020 в 12:04 5526 0

E-винетката трябва да е активна до 5 минути след купуването ѝ, съобщиха от Агенция пътна инфраструктура. 

От АПИ правят това уточнение по повод случай на закупена винетка от пункт на Изипей, в района на ГКПП "Кулата", където е било посочено, че тя ще бъде активна до 30 минути след закупуването. 14 минути след това шофьорът е засечен като нередновен.

Агенцията е извършила проверка на пункта и е издадено техническо предписани, с което се изисква закупените е-винетки да са активни до 5 мин. 

През следващите три месеца пунктът ще бъде под постоянен мониторинг и ако техническото предписание не бъде изпълнено и се констатират нови случаи, възпрепятстващи пътуването на шофьорите, ще бъде наложена най-тежката санкция - прекратяване на партньорския договор с Изипей, обясниха от АПИ. 

Шофьорът, сигнализирал за случая, няма да бъде санкциониран, тъй като е коректен ползвател на републиканската пътна мрежа, посочват от агенцията. 

За слчуая разказа в репортаж Нова тв. Семейство купило винетка на Кулата, а 14 минути автомобилът им е засечен от камери, че кара без винетка. След като колата преминала през първия автоматичен пункт за контрол, автоматично е наложена санкция. Няколко дни автомобилът е спрян от екип на тол полицията и станало ясно, че дължи 70 лева за това, че няма винетка. След което колата е спирана няколко пъти с искане да се заплати компенсационна такса, а при последната проверка семейството разбрало, че дължи 300 лева - пълната глоба за ползване на платената пътна мрежа без винетка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша