Дъщерята на Янка Такева влезе в ръководството на София тех парк

OFFNews 17 август 2017 в 14:57 8569 1

„София тех парк“ АД е с нов борд на директорите, обявиха от Министерството на икономиката, което е принципал на развойния център, в който повечето от помещенията са празни заради липса на какъвто и да е инвеститорски интерес.

В новото ръководство влизат хора, които нямат много общо с технологичния бизнес. В борда попада професорът с картонче от ДС Николай Андреев, който е лидер на пенсионерската организация на ГЕРБ и бивш дипломат, юристът Тодор Ангелов, който се очаква да бъде и изпълнителен директор на парка, а третият нов член на борда е Живка Такева, която е известна основно с факта, че е дъщеря на Янка Такева, председател на най-големия синдикат в страната - този на учителите към КНСБ. Досега младата Такева бе заместник областен управител на София.

Ето как от ведомството на министъра от квотата на Атака Емил Караниколов обосновават кадровата рокада:

"На 16.08.2017 г. се проведе общо събрание на акционерите на „София тех парк“ АД, на което бе взето решение за промяна на състава на Съвета на директорите. Пред дружеството са налице изключително амбициозни цели за развитие, които да допринесат за общото икономическо развитие на страната. Въпреки напредъка по отношение на привличане на инвестиции и осигуряване на бъдещи финансови постъпления, текущият мониторинг сочи забавяне в постигането на целите в няколко аспекта: по отношение на осигуряването на допълнителни постъпления, необходими по предстоящи плащанията към контрагенти от системата на министерството; в постигането на целите в сферата на научно-изследователската и развойна дейност и разгръщане на дейността на „Сдружението за научно-изследователска и развойна дейност“; в събирането на вземания на компанията."

Освен това от ведомството посочват, че има "и някои констатации, свързани с оперативното управление на компанията, които са направени от вътрешни одитори на Министерството на икономиката и предстои да бъдат разгледани от АДФИ". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови