БСП: Хипермаркетите да купуват български стоки

OFFNews 02 септември 2016 в 18:18 12220 5

Снимка БГНЕС

Търговските вериги да предлагат български стоки и дa изкупувaт част от местните производствa. Това е едно от предложенията на левицата, което е било обсъдено на среща между председателя на БСП Корнелия Нинова и представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

На срещата са били обсъдени законодателни предложения и инициативи на Столетницата, както и идеи на бизнес асоциацията. Оказало се, че по много от тях позициите на двете страни са сходни, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Дискутирани са били теми, засягащи борбaтa с монополите, а Нинова е посочила и че трябва да се защитят правата на работещите в страната, чрез поправки в закона, регламентиращ дейността на Фонда за гарантиране на вземанията, особено за онези 20 000 трудещи се българи, които не са успели да си вземат възнагражденията за положения от тях труд.

Според лидера на БСП на дневен ред стои въпросът за външния ни дълг.

„Без нов дълг за 2017 г.”, катеторична е била Нинова, посочвайки, че свръхзaдлъжнялостта е изключително опaсна зa държaвaтa.

На срещата от БСП са посочили още, че санкциите срещу Русия вредят на страната ни. Според Нинова кономическият ефект от тях е пагубен за компаниите, търгуващи с руската страна, които също са данъкоплатци, внасят социални осигуровки и трябва да поддържат работни места.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12138

5

Окомер

06.09 2016 в 11:26

По логично е да задължат съпартииците си да купуват български стоки, и самата Нинова да мине на Валентина, а не Армани.
Стамболииски е задължил всички държавни служители, включително учители и военни да купуват български стоки, защото заплатите им идват от данъци върху тези стоки.

11841

4

трафоПОСТ

06.09 2016 в 08:04

Тая червена пача, така и не разбра, че купувачите купуват, а не хипермаркетите. Освен това във веригите е пълно с български стоки, сирене, кашкавал, салами, перилни препарати…всякакви стоки. Мой познат снабдява всички хипермаркети с възглавници и завивки, които произвежда. Имам друг, който доставя керамични изделия.
Абе, комунистите да не пазаруват от някъде другаде?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика