''Белла България'' с ТÜV NORD сертификат за контролирано качество

OFFNews 30 ноември 2021 в 14:00 1767 0

Хранителната компания "Белла България" е първият месопреработвател на колбаси в международен план със сертификата „Контролирано качество при производителя“ на независимата сертифицираща организация "ТÜV NORD България" ЕООД, част от международната сертифицираща организация ТÜV NORD, в съответствие със стандарта ТÜV NORD A75S012.

Детайлната проверка на качеството и безопасността продължава година по метода на оценката на риска в съответствие със стандарта ТÜV NORD A75S012, включваща „таен клиент“ и лабораторни анализи от независима акредитирана лаборатория.

Месните продукти „Орехите“ (шпекови колбаси, деликатесите филе, врат, бут и бекон и шунките) са първите преминали триетапните проверки за сертификата и правото на отличителен знак върху опаковката.

Проверките започват от доставките на суровини. Те са от регламентирани доставчици, гарантиращи произхода и чистотата им. Политиката на „Белла България“ е да произвежда продукти без ГМО. Компанията изисква от доставчиците сертификати за всички суровини. Допълнително прави анализи на принципа на случайна извадка в български акредитирани лаборатории и в представителната немска лаборатория Genetic ID. При доставката на суровините и производствения процес се спазват европейските стандарти за хигиена и високо качество на продукцията. Компанията прилага стриктни вътрешни правила по контрол на качеството, които допълнително са обект на регулярни външни одити. Използват се най-съвременните методи за опаковане и материали, които са с бариерни свойства, с което се запазват качествата на продукта и той се предпазва от влиянието на околната среда.

До края на 2022 година предстои завършването на сертификацията във всички месопреработвателни предприятия на „Белла България“.

ТЮФ НОРД България ЕООД е основано през 1999 г. Към момента в областта на сертифициране на системи за управление ТЮФ НОРД ЦЕРТ има повече от 1500 сертифицирани български предприятия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша