БДЖ безумие: Има пътници, няма кой да им продаде билет

OFFNews 24 юни 2017 в 11:59 31164 2

Снимка БНТ

Закъсалите ни държавни железници, които се канят да "усвоят" 224 милиона лева допълнителна помощ от българските данъкоплатци, нямат достатъчно касиерки, които да продават билети когато се появят пътници.

Тази сутрин на Централна гара се струпаха огромни опашки от пътници, желаещи да закупят билет, но касиерките не смогват да ги обслужат, показа репортаж на БНТ.

"Това се дължи на "професионализма" на мениджмънта ни", коментираха пред OFFNews железничари, пожелали анонимност.

Въпреки интензивния трафик и многото гишета за продажба на билети на Централна гара днес са на работа само четири касиерки.

Повечето от влаковете у нас пътуват с пътници, които се броят на пръсти, но понякога на празници се получават струпвания на клиенти на жп транспорта. 

"Това не е някаква новост. Такива безумия при нас има поне 3-4 пъти на месец през лятото", обясняват служител на БДЖ.

Проблемът с недостига на касиерки на моменти има и чисто финансово измерение. В случай че пътниците не успеят да си купят билет, то във влака те ще трябва да го платят по тарифа за нередовен пътник, която е двойно по-висока от редовната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

29.06 2017 в 11:11

Московски безумие е коректното заглавие на тази статия. Систематичното унищожаване на БДЖ е резултат от услията на правителството и системното недофинансиране. Московски преназначи старото ръководство, което съсипва железницата от години и никой не излезе да протестира по въпроса или да прави бдения.